Üsküdar Cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili seçimi oy oranları nedir?

Üsküdar seçim sonuçları, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi ile belli olacak. Üsküdar seçim sonuçları 2023 ile Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Sinan Oğan’ın aldığı oy oranları, Milletvekili seçiminde Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, Ata İttifakı ile partilerin tek tek oy dağılımları görülebilecek. Peki, Üsküdar seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Üsküdar Cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili seçimi oy oranları nedir?

Üsküdar seçim sonuçları merak ediliyor. İstanbul 1. bölgede yer alan Üsküdar seçim sonuçları, 98 milletvekili çıkaracak şehir için önemli ilçelerden biri. 14 Mayıs 2023 Pazar günü vatandaşlar, Üsküdar ilçesinde sandık başlarına gittiler ve tercihleri doğrultusunda oylarını kullandılar. Oylarını verenler, Üsküdar seçim sonuçları araştırması yapmaya başladı. Peki, Üsküdar seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak? Üsküdar seçim sonuçları, Cumhurbaşkanı seçim sonuçları, Milletvekili seçim sonuçları ile Cumhurbaşkanı adayları oy yüzdeler, ittifak ve partilerin oy dağılımlarını Haberet Seçim 2023 sayfasından anlık olarak takip edebilirsiniz.

ÜSKÜDAR SEÇİM SONUÇLARI

Üsküdar Cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili seçimi oy oranları nedir? - Resim : 1

ÜSKÜDAR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2. TUR NE ZAMAN?

14 Mayıs'ta kullanılan oylar sonrası Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre hiçbir aday %50 oy oranını geçemezse 2. tur seçim yapılacak. 2. tur seçime, ilk turda en çok oy alan iki aday katılabilecek. İlk tura ait YSK'nın açıkladığı sonuçlara itiraz süresinden sonra 2. tur oylaması gümrük kapılarında ve yurt dışında 20 Mayıs Cumartesi günü başlayacak. Ülke içinde ise 28 Mayıs Pazar günü vatandaşlar yeniden sandık başına gidip 2 Cumhurbaşkanlığı adayından birine oy verecekler.

2018 ÜSKÜDAR SEÇİM SONUÇLARI

24 Haziran 2018'te yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçiminde Üsküdar ilçesi oy dağılımı şu şekilde oluştu;

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ
Recep Tayyip Erdoğan%48,81
Muharrem İnce%40,90
Meral Akşener%5,83
Selahattin Demirtaş%2,98
Temel Karamollaoğlu%1,24
Doğu Perinçek%0,25

MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ
Cumhur İttifakı %49,30
AK Parti%41,61MHP%6,96
Millet İttifakı %41,60
CHP%29,29
İyi Parti%9,80
Saadet Partisi%2,15
HDP%8,65
Vatan Partisi%0,28
HÜDA PAR%0,1

Seçim sonuçları
Ümraniye Cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili seçimi oy oranları nedir? Tuzla Cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili seçimi oy oranları nedir? Şişli Cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili seçimi oy oranları nedir? Şile Cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili seçimi oy oranları nedir?