İstanbul 1. bölge, 2. bölge ve 3. bölge ilçeleri hangileri?

İstanbul seçim bölgeleri araştırılıyor. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde İstanbul üç ayrı bölgeye ayrılıyor. Peki, İstanbul 1. bölge, 2. bölge ve 3. bölge hangi ilçeleri kapsıyor, hangi semtler var? İstanbul 1., 2., 3. bölge neresi?

İstanbul 1. bölge, 2. bölge ve 3. bölge ilçeleri hangileri?

14 Mayıs Pazar günü sandık başına gidilecek ve 13. Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. dönem Milletvekili seçimi için oy verilecek. Seçimde İstanbul üç seçim bölgesine ayrılıyor. Bu üç bölgeden toplam 98 milletvekili çıkacak. Peki, İstanbul 1., 2., 3. bölge neresi? İstanbul 1. bölge, 2. bölge ve 3. bölge ilçeleri hangileri?

İSTANBUL 1. BÖLGE İLÇELERİ

Seçimlerde, İstanbul 1. Bölge, Anadolu Yakası'nı ifade ediyor: Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar.

İstanbul 1. bölge, 2. bölge ve 3. bölge ilçeleri hangileri? - Resim : 1

İSTANBUL 2. BÖLGE İLÇELERİ

2. bölge seçim bölgesi ise Avrupa Yakası'nda bazı ilçeleri kapsıyor. Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sarıyer, Sultangazi, Şişli, Zeytinburnu

İstanbul 1. bölge, 2. bölge ve 3. bölge ilçeleri hangileri? - Resim : 2

İSTANBUL 3. BÖLGE İLÇELERİ

İstanbul 3. seçim bölgesi ilçeleri şöyle: Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Göngören, Küçükçekmece ve Silivri.

İstanbul 1. bölge, 2. bölge ve 3. bölge ilçeleri hangileri? - Resim : 3

İstanbul
Türkiye 14 Mayıs Pazar günü sandığa gidiyor! Nelere dikkat etmeliyiz? The Economist yine Erdoğan'a saldırdı! Trabzon'da MHP ve İYİ Parti mitingi: Yollar trafiğe kapalı! Fatih Erbakan'dan 6284 ve LGBT açıklaması