İngiliz Guardian'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek: Türk demokrasisinin geleceği olarak lanse edilen siyasetçi

Dış basına demeç vermeye devam eden Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak İngiliz The Guardian gazetesine konuştu. The Guardian, Kılıçdaroğlu'nun haberini "Türk demokrasisinin geleceği olarak lanse edilen siyasetçi" başlığıyla manşetine taşıdı.

İngiliz Guardian'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek: Türk demokrasisinin geleceği olarak lanse edilen siyasetçi

Geçtiğimiz gün Alman kanalı ARD'ye röportaj veren CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bu kez de İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian'a konuştu.

Gazete, Kılıçdaroğlu'nu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "en büyük rakibi" nitelendirirken Kılıçdaroğlu, "Bu seçimler uygun koşullar altında yapılmıyor. Ama her şeye rağmen biz kazanacağız. Çünkü, insanlar demokrasi istiyor" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ENDİŞEMİZ YOK"
Kılıçdaroğlu, "Seçimi kazanacağız. Bu konuda hiçbir endişemiz yok" diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların iki yıl içerisinde gönderileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Biz bunu ırkçılık olarak görmüyoruz. İktidara geldiğimizde Suriye'deki meşru yönetimle oturup konuşacağız ve bu soruna bir çözüm bulacağız" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARI ÇERÇEVESİNDE POLİTİKA OLUŞTURACAĞIZ"
Suriye'nin, "Türk askerlerinin Suriye'den çekilmeden görüşmelere yanaşmayacağı" haberleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Kendi sınırlarımızı güvence altına almamızın nedenlerini de açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

İngiliz Guardian'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek: Türk demokrasisinin geleceği olarak lanse edilen siyasetçi - Resim : 1

"ŞU AN İZLENEN DIŞ POLİTİKA TÜRKİYE'NİN ALEYHİNE"
Kılıçdaroğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ne tür bir ilişki kurmayı planladığı sorusuna, "Türkiye'nin çıkarları neyi gerektiriyorsa o çerçevede bir politika oluşturacağız. Biz şu anda izlenen dış politikanın Türkiye'nin lehine olmadığına inanan bir siyasi partiyiz" cevabını verdi.

Ukrayna'ya dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Ukrayna'nın haksız yere işgal edildiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu konuda onları destekliyoruz. İhtiyaç duyulan her türlü siyasi desteği veririz" dedi.

İNGİLİZ GUARDİAN'DAN TAM DESTEK
The Guardian, bu demeci "Türk demokrasisinin geleceği olarak lanse edilen adam" başlığıyla manşetine taşırken Kılıçdaroğlu'nun anketlerde "az farkla önde göründüğünü" bunun da seçimin "ikinci tura kalabileceğini" gösterdiğini yazdı.

İngiliz Guardian'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek: Türk demokrasisinin geleceği olarak lanse edilen siyasetçi - Resim : 2

Dünya basınında gündem Türkiye'deki seçim! Yurt dışında oy verme işlemleri bugün son! Selda Bağcan'dan Muharrem İnce'ye çağrı! Muharrem İnce Millet İttifakı'na seslendi: Seçimden çekilin...