HDP istedi onlar geldi! Gazeteci Hasan Cemal ve Cengiz Çandar Yeşil Sol Parti’den aday olacak

HDP'de eski Genel Başkan Selahattin Demirtaş geçtiğimiz haftalarda Yeşil Sol Parti'yi işaret ederek seçimlere oradan katılacaklarını açıklamıştı. Yaşananların ardından Yeşil Sol Parti'de hareketlilik var. Buna göre Gazeteci Hasan Cemal ve Cengiz Çandar Yeşil Sol Parti’den aday olacak.

HDP istedi onlar geldi! Gazeteci Hasan Cemal ve Cengiz Çandar Yeşil Sol Parti’den aday olacak

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hazırlarken parti içlerinde de adaylık hareketliliği var. İttifaklar aday listelerini kamuoyu ile paylaşırlarken HDP kanadında da yeni gelişmeler yaşanıyor.

HDP istedi onlar geldi! Gazeteci Hasan Cemal ve Cengiz Çandar Yeşil Sol Parti’den aday olacak - Resim : 1

HASAN CEMAL'İN ARDINDAN CENGİZ ÇANDAR
HDP yönetimi, bir süredir İsveç’te yaşayan ve Stockholm Üniversitesi’nde çalışmalar yapan gazeteci Cengiz Çandar’a milletvekili adaylığı teklif etmeyi kararlaştırdı. 

Gazeteci Hasan Cemal, HDP’den gelen adaylık teklifini kabul etmişti. Cemal'in, Yeşil Sol Parti listesinden aday gösterilmesinin ardından gazeteci-yazar Cengiz Çandar da Yeşil Sol Parti’nin milletvekili adaylığı teklifini kabul etti.

HDP istedi onlar geldi! Gazeteci Hasan Cemal ve Cengiz Çandar Yeşil Sol Parti’den aday olacak - Resim : 2

Çandar’ın, milletvekili aday adayı olarak Yeşil Sol Parti’ye resmen başvurmaya hazırlandığı öğrenildi. Başvurunun ardından Çandar’a, Yeşil Sol Parti adına Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilecek milletvekili aday listesinde yer verilecek.

HDP istedi onlar geldi! Gazeteci Hasan Cemal ve Cengiz Çandar Yeşil Sol Parti’den aday olacak - Resim : 3

DEMOKRATİK TÜRKİYE AMACIMIZDIR

HDP istedi onlar geldi! Gazeteci Hasan Cemal ve Cengiz Çandar Yeşil Sol Parti’den aday olacak - Resim : 4
“HDP/YSP yönetiminden adaylık teklifini aldığımda çok onurlandım ve çok sevindim. Ömrümün yarısından çoğunu Türkiye'nin, Türkler ve Kürtlerin eşit ve özgür birlikteliği ve Kürt sorununun barıçşı çözümü için harcadım. Tüm enerjimi ve birikimimi halkımızın hizmetine sunmak için heyecanlıyım. Tarihi bir dönemin eşiğindeyiz. Demokratik Türkiye amacımızdır. Birlikte başaracağız.”

Kaftancıoğlu: CHP il binasına saldırı oldu 4 parti seçime CHP listesinden seçime girecek Davutoğlu ve Özdağ karşı karşıya geldi Muharrem İnce ‘teklif yok’ demişti! O isim konuştu