Gazeteci Nagehan Alçı'dan yeni yazı: CHP'li araştırmacılar seçimi Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı diyor

Geçtiğimiz günlerde gazeteci Nagehan Alçı'nın kaleme aldığı bir yazı herkes sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük bir ilgi görmüştü. Yazısında "Bu zulümleri alkışlayan bir AK Parti’den yana olamam" diyen Alçı için çeşitli ifadeler kullanıldı. Alçı yaşananların ardından "Muhalefet daha güçlü diye taraf mı değiştiriyorum?" başlıklı bir yazı daha kaleme alarak kendisi hakkında söylenenleri eleştirdi. Alçı ayrıca "CHP'li araştırmacılar seçimi Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı diyor" dedi.

Gazeteci Nagehan Alçı'dan yeni yazı: CHP'li araştırmacılar seçimi Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı diyor

Nagehan Alçı dün köşesinden şöyle yazmıştı: “Ben Osman Kavala gibi pırıl pırıl insanlara zulmeden, festivalleri ve konserleri yasaklayan, rakiplerine siyasi yasak getiren, militarist söylemlerde bulunan bir siyasi tarafta bulunamam. Bu zulümleri alkışlayan bir AK Parti’den yana olamam.”

 Bu sözler Alçı’yı sosyal medyanın gündeminde ilk sıraya kadar yükseltti.

Gazeteci Nagehan Alçı'dan yeni yazı: CHP'li araştırmacılar seçimi Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı diyor - Resim : 1

Bunun üzerine tüm tepkileri incelediğini belirten Alçı bugün ‘Muhalefet daha güçlü diye taraf mı değiştiriyorum?’ başlıklı bir yazı yayımladı.

‘ÇARPITIYORLAR’
Alçı’nın yazısında bazı bölümler şöyle:

*Maalesef kötü niyetli ve manipülasyoncu bir bakış açısı hem iktidar kesiminde hem de muhalefet olduğunu iddia eden kesimde yaygın. Ağırlıklı olarak ulusalcılar ve bir de yurt dışından yayın yapan Fethullahçılar benim söylediklerimi kasten çarpıtıyor ve manipülasyon yapıyorlar.

KARŞISINA DİKİLİRİM
*Hangi ittifaka mensup olursa olsun bir kişi otoriter-nasyonalist düşünceyi ya da daha beteri totaliter bir faşizmi destekliyorsa ben orada karşısına dikilirim.

Gazeteci Nagehan Alçı'dan yeni yazı: CHP'li araştırmacılar seçimi Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı diyor - Resim : 2

*Dün baktım şunu iddia ediyorlar: Kemal Kılıçdaroğlu çok daha güçlü olduğu için, kazanacağı için ben böyle tavır koyuyormuşum! Arkadaşlar eğer ben güçlünün yanında tavır koyan, ideolojisi olmayan bir oportünist olsaydım tamamen Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında hizalanırdım. Koşulsuz şartsız Erdoğan’ın her dediğini savunurdum. Çünkü son 150 sene içinde ne Sultan Hamid’in ne de Kemal Atatürk’ün Erdoğan kadar devlet gücü olmadı.

Gazeteci Nagehan Alçı'dan yeni yazı: CHP'li araştırmacılar seçimi Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı diyor - Resim : 3

ERDOĞAN'IN KAZANMASI DAHA BÜYÜK İHTİMAL
Bugün benim analizlerini çok önemsediğim araştırmacılar Erdoğan’ın kazanmasının çok daha büyük ihtimal olduğunu söylüyorlar.

Mesela siyasi görüş olarak CHP’li ama çok objektif bir araştırmacı olan Nezih Onur Kuru “Bu seçimi Erdoğan aldı diyebilirim” dedi geçen çıktığı Daktilo1984 yayınında.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'dan BAE'ye Sedat Peker için açık mektup DSP'den seçim kararı HDP Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verecek mi? Yeniden Refah'tan 30 maddelik şart