Gazeteci İsmail Saymaz'dan CHP'nin milletvekili listelerine eleştiri: Kaç milletvekili seçilecek de 40 milletvekili verdiniz?

CHP'nin milletvekili listelerini yayınlaması sonrası patlak veren kriz devam ediyor. Gerek vatandaşlar gerekse partililer ve gazeteciler DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti CHP listelerinden adaylarını gösterdi. Son olarak Gazeteci İsmail Saymaz'dan vekil listesi eleştirisi geldi. Saymaz "Kaç milletvekili seçilecek de 40 milletvekili verdiniz?" dedi.

CHP'li gazeteci İsmail Saymaz, CHP'nin milletvekili aday listesi üzerinden sert eleştirilerde bulundu. DEVA, Gelecek ve DP'ye verilen vekil sayılarının CHP'lilerin motivasyonunu kırdığını ifade eden Saymaz, "CHP örgütlerinde 20 yıl çalışarak aday olacğaına, DEVA Partisi'nde kurucu olup aday ol. Adamlar böyle düşünür." dedi. Saymaz, DEVA, Gelecek ve DP'nin seçime tek girmesi halinde veriklen vekil sayılarını asla göremeyeceğini de sözlerine ekledi.

Gazeteci İsmail Saymaz'dan CHP'nin milletvekili listelerine eleştiri: Kaç milletvekili seçilecek de 40 milletvekili verdiniz? - Resim : 1

CHP'LİLER HANGİ MOTİVASYON İLE OY VERSİN?
İsmail Saymaz katıldığı bir canlı yayında deyim yerinde ise isyan etti. DEVA, Gelecek ve DP'ye haddinden fazla yer verildiğini ifade eden Saymaz, listelerin neye göre yapıldığını anlamadığını da söyledi.

Saymaz'ın sert sözleri şöyle:

Gazeteci İsmail Saymaz'dan CHP'nin milletvekili listelerine eleştiri: Kaç milletvekili seçilecek de 40 milletvekili verdiniz? - Resim : 2

Benim saydığım kadarıyla DEVA Partisine 12 ya da 13, Saadet ve Gelecek Partisi'ne 9 ya da 10, Demokrat Parti'ye 10, İYİ Parti'ye de bazı illerde çekildiği için 5 seçilebilecek yerden toplamda ise 40 seçilebilecek yerden milletvekili verdiniz. Bu hakkaniyete aykırı. Kaç milletvekili seçilecek de 40 milletvekili verdiniz siz? Kardeşim CHP'liler kendilerini görmedikleri listelere hangi motivasyonla oy versinler?" diyen Saymaz, "Üstelik bu partilere en seçilebilecek illerden vermişler. Bunu neye göre verdiniz? DEVA bu ittifaka girmeseydi kaç milletvekili çıkaracaktı? Gelecek Partisi bu ittifaka girmedi kaç milletvekili çıkaracaktı. Bence 9 milletvekili çıkaramazdı. DEVA hiç çıkaramazdı. Ve bunun sonucunda 40 yıldır partide ter döken CHP'liler tepki gösteriyor.

İYİ Parti'den İdris Naim Şahin'in adaylığına tepki Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı'ndan liste eleştirisi Cüneyt Özdemir Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi Kılıçdaroğlu kazanırsa ilk 100 gün neler yapacak?