Fransız medya kuruluşu cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu öveyim derken yerden yere vurdu

Fransız medya kuruluşu France 24 geçtiğimiz gün ülkemizde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair bir habere imza attı. Yapılan haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısındaki en güçlü aday olan Kemal Kılıçdaroğlu da anlatıldı. Kılıçdaroğlu'nu övmeye çalışan France 24, "Karizma eksikliği de bazen kendi kendine bir karizma biçimidir." sözlerine yer verdi.

Fransız medya kuruluşu cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu öveyim derken yerden yere vurdu

Türkiye'de 14 Mayıs seçim sürecini yakından takip eden ülkelerden biri de Fransa oldu.

Avrupa ülkesindeki medya kuruluşu France 24, cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu analiz etti.

KARİZMA EKSİKLİĞİNE VURGU YAPILDI
Kılıçdaroğlu ile ilgili daha önce karizma konusunda yapılan yorumlara bir yenisini ekleyen medya organı, "Sık sık karizma eksikliği nedeniyle eleştiriliyor." diye yazdı.

Fransız medya kuruluşu cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu öveyim derken yerden yere vurdu - Resim : 1

74 yaşındaki Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karizmasına sahip olmadığına dikkat çekildi.

"BU EKSİKLİK, BAZEN KENDİ KENDİNE BİR KARİZMA BİÇİMİDİR"
CHP Lideri'nin, buna rağmen karizma sahibi olduğu belirtilerek şöyle denildi:

Karizma eksikliği de bazen kendi kendine bir karizma biçimidir. Ancak bu, seçim kampanyasında gerçekten bir sorun değil. Kılıçdaroğlu herkes gibi konuşur, bu da ona kızmayı zorlaştırır.

Fransız medya kuruluşu cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu öveyim derken yerden yere vurdu - Resim : 2

"SESSİZ, TATLI DİLLİ"
Kemal Kılıçdaroğlu için ayrıca bir de imaj çizmeye çalışılan haberde, "Entelektüel bir tarza sahip. Sessiz, tatlı dilli bir figür." ifadeleri kullanıldı.

Diğer taraftan söz konusu isim için, "Cumhurbaşkanlığı yarışına kadar uluslararası sahnede çok az tanınıyordu." hatırlatması yapıldı.

Fransız medya kuruluşu cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu öveyim derken yerden yere vurdu - Resim : 3

Kılıçdaroğlu'nun, geçmişte Maliye Bakanlığı'nda devlet memuru olarak çalıştığı, sonrasında CHP'ye katıldığı notu paylaşıldı.

2,5 milyar liralık bakım ihalesine karşın 5 bin 548 arıza İlk kez oy kullanacaklara Metaverse evreninde gerçekçi bir deneyim Erzurum mitingi, Akşener'i hüsrana uğrattı CHP Pamukkale İlçe Başkanı istifa etti