Fatih Erbakan adaylığını ilan etti: Yeniden Refah Partisi AK Parti ile neden anlaşamadı? Görüşmenin perde arkasında ne var?

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında bir süredir görüşmeler sürüyordu. Yaşananların ardından Fatih Erbakan kameralar karşısına geçerek anlaşmanın olmadığını duyurarak cumhurbaşkanlığı adaylığını resmen ilan etti. Peki görüşmeler neden olumsuz sonuçlandı? Sebebi 6284 sayılı kanun mu? İşte ittifak görüşmelerine dair merak edilenler.

Fatih Erbakan adaylığını ilan etti: Yeniden Refah Partisi AK Parti ile neden anlaşamadı? Görüşmenin perde arkasında ne var?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne, herhangi bir ittifaka dahil olmadan gireceklerini, partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurusunu yapacağını resmen bildirdi.

Fatih Erbakan adaylığını ilan etti: Yeniden Refah Partisi AK Parti ile neden anlaşamadı? Görüşmenin perde arkasında ne var? - Resim : 1

İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ OLUMSUZ SONUÇLANDI
Erbakan'ın adaylık açıklaması sonrası herkes AK Parti kanadı ile görüşmeler neden olumsuz sonuçlandı diye merak ediyordu. Sebep olarak Yeniden Refah Partisi'nin 6284 sayılı kanunun kaldırılması isteği gösteriliyordu.

6284'e AK Parti'den Özlem Zengin şiddetle karşı çıkmış ve 'kırmızı çizgimizdir' diyerek tavrını koymuştu.

Fatih Erbakan adaylığını ilan etti: Yeniden Refah Partisi AK Parti ile neden anlaşamadı? Görüşmenin perde arkasında ne var? - Resim : 2

Aynı şekilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık da benzer açıklamalara imza atmıştı.

AK PARTİ İLE YENİDEN REFAH PARTİSİ ARASINDA MİLLETVEKİLİ ANLAŞMAZLIĞI
Gazeteci Abdülkadir Selvi Hürriyet'te kaleme aldığı bugünkü yazısında Erbakan'ın 20 milletvekili istediği ve AK Parti kanadının buna karşı çıktığını yazdı.

FATİH ERBAKAN NEDEN İTTİFAK YAPMADI?
Selvi yazısında şu ifadelere yer verdi:

Fatih Erbakan adaylığını ilan etti: Yeniden Refah Partisi AK Parti ile neden anlaşamadı? Görüşmenin perde arkasında ne var? - Resim : 3

2018 seçimlerinde de Fatih Erbakan’ı Meclis’e taşımak istemişti. Başarılı olunamadı. 2015 seçimlerinde de Saadet Partisi’ne teklif götürülmüştü. O zaman 20 milletvekili istemişlerdi. 20 milletvekili vermedi diye Erdoğan’la ittifak yapmayan Saadet Partisi, 2 milletvekili karşılığında CHP’ye payanda oldu.

Fatih Erbakan adaylığını ilan etti: Yeniden Refah Partisi AK Parti ile neden anlaşamadı? Görüşmenin perde arkasında ne var? - Resim : 4

Muhalif kesimde Kılıçdaroğlu’nu destekleyenin melek ilan edildiği, desteklemeyenin şeytan haline getirildiği bir linç kültürü var. AK Parti’de ise bir kişi ağzını açıp Fatih Erbakan ve partisi hakkında olumsuz bir kelime etmedi. Doğru olan da bu. Karara saygı duymak gerekiyor. Tabii bu Yeniden Refah Partisi’nin kararını değerlendirmeye engel değil. Fatih Erbakan açısından şans kapıyı iki kez çaldı. Ama ikisini de değerlendiremedi. Erbakan’ın, 20 milletvekili istediği AK Parti’nin bu sayıyı yüksek bulması üzerine talebini gözden geçirmek yerine sayıyı artırdığı söyleniyor.

11 aday için 100 bin imza sürecinde takip sistemi tanıtıldı! Muharrem İnce'den 3 partili yeni ittifak önerisi İsmail Saymaz: HDP Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek YSK başvuruları kabul edilen adayları açıkladı