Haberet'e konuşan Anayasa hukukçuları ikiye bölündü: İmamoğlu ve Yavaş Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, masaya geri dönmek için önerdiği 'Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı yardımcısı olsun' formülü hukuk tartışması başlattı. Haberet, konuyu anayasa hukukçuları Prof. Dr. Süheyl Batum ve Mehmet Uçum'la konuştu. Hukukçular ikiye ayrıldı...

Haberet'e konuşan Anayasa hukukçuları ikiye bölündü: İmamoğlu ve Yavaş Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir mi?

Türkiye, 6'lı masanın geleceğini tartışırken masaya yönelik yeni bir gündem maddesi daha oluştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘cumhurbaşkanı yardımcılığı’ yapmasını teklif etmesi, 'bu hukuka uygun mudur?' tartışmasını başlattı. Halk bu soruya cevap ararken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'un paylaşımı gündem oldu. Haberet, konuyu Süheyl Batum'a ve Mehmet Uçum'a sordu.

Mehmet Uçum'un konuya ilişkin Twitter'daki paylaşımı şu şekilde:

Haberet'e konuşan Anayasa hukukçuları ikiye bölündü: İmamoğlu ve Yavaş Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir mi? - Resim : 1

"CUMHUR İTTİFAKINDAN BÖYLE BİR ŞEYİN GELMESİ ÇOK GARİP"
Haberet'e konuşan Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum, "Emin olun, Cumhur ittifakından böyle bir şeyin gelmesi bana çok garip geliyor. 2 defa Cumhurbaşkanı olan 3. kez aday olmaya kalkan, tarafsızlık yemini eden ama öyle olmayan bir taraftan böyle bir açıklama geliyor. Bunu cevap vermeye değer dahi bulmuyorum." dedi.

"BUNU SÖYLÜYORSA UYDURUYOR, ANAYASAYI BİLMİYOR DEMEKTİR"
Batum, "Mehmet Uçum gibi bir kişinin 'efendim bu anayasaya aykırıdır' demesi bana bir parodi gibi geliyor. Anayasayı hiçe sayan kişiden böyle bir açıklama geliyor. Bunu söylüyorsa zaten uyduruyor, anayasayı bilmiyor demektir" ifadelerini kullandı.

SÜHEYL BATUM: MEHMET UÇUM'A BUNU SORUN...
Mehmet Uçum'un sosyal medyada yaptığı paylaşımı değerlendiren Süheyl Batum, "Sorun kendisine o zaman; Recep Tayyip Erdoğan 3. kez aday olabilir mi, olamaz mı?" şeklinde konuştu.

MEHMET UÇUM'A SORDUK
Prof. Dr. Süheyl Batum'un, Mehmet Uçum'a yönetilmesini istediği soruyu Haberet, Uçum'a iletti. Uçum, Batum'un sözlerine cevap olarak Habertürk'te yazdığı bir makaleyi gönderdi.

Uçum'un ilgili yazısı şu şekilde:

Haberet'e konuşan Anayasa hukukçuları ikiye bölündü: İmamoğlu ve Yavaş Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir mi? - Resim : 2

Haberet'e konuşan Anayasa hukukçuları ikiye bölündü: İmamoğlu ve Yavaş Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir mi? - Resim : 3

ELEŞTİRİLERİ CEVAPSIZ BIRAKTI
Haberet'in ulaştığı Mehmet Uçum, Batum'un kendisine yönelik yaptığı eleştirileri ise yanıtsız bıraktı.

Kaynak: haberet.com

Akşener toplantıya katılacak İki belediye başkanı Akşener ile tekrar görüştü! Ne dediler? Akşener altılı masaya dönüyor "İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olsun"