Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Depremzedeler bizi bekliyor, seçim ikinci tura kalmayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir yayında seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kurum seçimin ikinci tura kalma ihtimalinin sorulması üzerine, "Kalmayacak, bizim işimiz var. Depremzede kardeşlerimiz ‘Gelin konutlarımızı bir an önce siz yapın' diyor" dedi.

Bakan Murat Kurum tv100 yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kalıcı konutların yapımı için eş zamanlı çalışmaların başladığını söyleyen Bakan Kurum, "11 ilimizde çalışmalar başladı. Depremin üzerinden 2 ay geçti, biz eş zamanlı çalışıyoruz. 78 bin konutumuzun sözleşmesini imzaladık. Bugün itibariyle 42 bin konutumuzun temelini attık. Ayın 13'ün sayın Cumhurbaşkanımız Malatya'ya teşrif edecekler. Malatya'da 100 bin konutun sözleşmesini imzalamış olacağız" dedi.

"MAYIS AYININ SONUNA KADAR 319 BİN KONUTU BAŞLATMAYI HEDEFLİYORUZ"
Mayıs ayının sonuna kadar 319 bin konutun yapımını başlatmayı hedeflediklerini açıklayan Bakan Kurum, "Şu anda 78 bine geldik. 13'ünde 100 bin sözleşmesini imzalayacağız. Toplamda 650 bin konutu başlatmış olacağız. Daha önceki depremlerde biz 6. ayda teslimlere başladık. Burada da aynı anlayışla yapacağız. Verdiği sözü tutan bir devlet idaresi söz konusu" ifadelerini kullandı.

"DEPREMZEDELER BİZİ BEKLİYOR"
Seçimlerin ikinci tura kalıp kalmayacağının sorulması üzerine ise Bakan Kurum, "Kalmayacak, bizim işimiz var. Depremzede kardeşlerimiz ‘Gelin konutlarımızı bir an önce siz yapın, siz gelmezseniz bu irade bizim işlerimizi yapmaz’ diye enkaz alanında bile bunları duyuyoruz" şeklinde konuştu.

İttifaklar için kura çekimi Son dakika! AK Parti'den DSP'ye sürpriz ziyaret! Ünlü oyuncu MHP'den Milletvekili adayı oldu MHP listeyi YSK'ya teslim etti