Bu soru akıllara Aysun Kayacı'yı getirdi: Dağdaki çobanla onların oyu bir mi?

Haberet YouTube kanalında Anlat Bakalım programına konuk olan İhsan Aktaş, Türkiye'deki seçkin azınlığın sessiz çoğunluğa karşı kurduğu üstünlükle ilgili soruya çarpıcı bir açıklamayla karşılık verdi. Aktaş, "Sanki kendileri İngiltere'deki bir Lord'un çocuğuymuş da sınıfsal olarak kendilerini bir yere koyuyorlar" dedi.

Haberet YouTube kanalında hazırlayıp sunduğum 'İlknur yılmaz ile Anlat Bakalım' programının konuğu Genar Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, "Aristokratlar ve burjuvalar, zenginlikte bana ait, kültür de bana ait. Cumhurbaşkanı olmak da benim ve benim gibilerin görevi diyerek kendileri dışındaki herkesi küçümsüyorlar" dedi.

"BURJUVA KESİM ANADOLU HALKIYLA KENDİNİ EŞİT GÖRMÜYOR"
Programda Aktaş'a, 'Aristokrat ve burjuva kesim, Anadolu halkının kendisini yönetmesini istemiyor, buna katlanamıyor' sözlerini hatırlatarak, Aysun Kayacı'nın 'Dağdaki çobanla benim oyum bir mi?' cümlesini yeniden gündeme getirdim. Aktaş'a, 'Seçkin azınlık dediğimiz kesim, neden sessiz çoğunluğa karşı böyle bir tavır sergiliyor?' diye sordum.

Bu soruya Aktaş, "Şöyle düşünüyor onlar; biz köklü bir aileden geliyoruz. Londra'da Amerika'da eğitim aldık. Onlar 1 milyonluk evde oturuyorlar, ben 50 milyonluk villada oturuyorum, iyi eğitimliyim, Batıcıyım, Batı'dan ilham alıyorum. Bu Anadolulular, Türkler, Kürtler bunlar bana nasıl eşit olsun ki? Zenginlikte bana ait, kültür de bana ait, cumhurbaşkanı olmak da benim ve benim gibilerin görevi" diye yanıt verdi.

"SANKİ KENDİLERİ İNGİLTERE'DEKİ BİR LORD'UN ÇOCUĞU"
İhsan Aktaş, "Bir defa toplumdan habersizler. Dünyada konjonktürel değişiklikleri de okuyamıyorlar. Şöyle düşünün; bir adam kafayı Erdoğan karşıtlığıyla kırarsa ister akademisyen olsun ister sanatçı olsun ister sosyete olsun ne olursa olsun bunlar sağlıklı düşünme kabiliyetini kaybediyorlar. Sanki kendileri İngiltere'deki bir Lord'un çocuğuymuş da sınıfsal olarak kendilerini bir yere koyuyorlar... Özellikle de Avrupa destekli kültürel emperyalizme uğramış insanlar kendilerinin dışındaki herkesi küçümsüyorlar, aşağılıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: haberet.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinan Oğan ile görüştü Oylarına talip olunan Z kuşağı bu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CNN International'a Sinan Oğan açıklaması! İsteklerine boyun eğmeyeceğim Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında kritik görüşme