Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’dan muhalefete tepki gösterdi: Türkiye terör örgütlerinin oyuncağı değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ne diyorlar; Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Selo'yu çıkaracakmış. Ne diyor; Terörist başı Öcalan'ı çıkaracakmış. Bu ülke terör devleti değildir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’dan muhalefete tepki gösterdi: Türkiye terör örgütlerinin oyuncağı değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Bugün iki bayramı bir arada kutlayan sevgili çocuklar hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Maşallah, şu muhteşem katılım buraya gelirken yolların sağında solundaki Akyazı'nın güzel insanları doğrusu bize çok duygulu anlar yaşattı. Adeta buradaki muhteşem katılımı Akyazı'dan buraya caddenin sağında solunda gördük. Bu bir şeyi gösteriyor. Akyazı biz 14 Mayıs'a hazırız diyor. Sakarya biz gümbür gümbür akıyoruz 14 Mayıs'a hazırız diyor. İnşallah 14 Mayıs'ta bay bay Kemal'i gönderiyor musunuz? Onun buradaki uzantılarına gereğini yapıyor musunuz? Cumhur İttifakı'nı Sakarya'da iş başında güvenle yola devam diyor musunuz? Ben de sizlere şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum.

Milli mücadelenin en önemli safhalarından biri olan Büyük Millet Meclisimizin açıldığı gün olan 23 Nisan'ın 103. yıl dönümüne ulaştık. Mmilletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyorum. Sakarya, saf çocuğu masum Anadolu'nun, divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun. Öyleyse 14 Mayıs'ta bunlara gereken dersi vermemiz lazım. Ben Sakarya'nın bu dersi vereceğine inanıyorum. Gazi Mustafa Kemal'in çocuklarımıza adadığı bu önemli günün temsil ettiği milli mücadele ruhunu hiç bir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Sakarya'nın evladı Sait Faik, bir insanı sevmekle başlar her şey diyor.

DEPREM BÖLGESİNE TURİST OLARAK DEĞİL İŞ YAPMAK İÇİN GİTTİK
21 sene değil 40 yıl dik durduk dikleşmedik ve bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim kendi hikayemizde milletimizi sevmekle, ülkemizi sevmekle, vatanımızı sevmekle başladı. Hergünümüze, her haftamıza, her ayımıza, her yılımıza bu aşkla bu sevda ile başladık ve devam ettik. Bu yıl 6 Şubat depremlerinde yaşadığımız kayıplar sebebiyle Ramazan ayını ve bayramı buruk karşıladık. Biliyorsunuz bizim hareketimizde hanım kardeşlerimizin yeri çok farklı. Hep kale içeriden fethedilir derim. Yani hanımlar bu konuda kararını verdimi bu iş bitmiştir. Hamdolsun imanımızın bir gereği olarak umudumuzu asla yitirmedik. Ne diyor şair; İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek sinede yüktür.

Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmadık. Dün de Kahramanmaraş'taydım Nurdağı'ndaydım orada konutların teslimini yaptık. Bugüne kadar Cumhur İttifakı olarak 4-5 kez bölgeye gittik. Ama birileri de turist olarak gittiler. Biz turist olarak değil iş yapmaya gittik. Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

Sakarya bu acıyı iyi bilir. Bundan 24 sene önce 17 Ağustos 1999'da Sakarya ile birlikte Marmara bölgemizin hemen tamamında meydana gelen depremin acı hatıraları yüreklerimizde hala tazedir. Türkiye bugün 1999'a göre her bakımdan fersah fersah ileride bir ülke olarak 6 Şubat depremlerinin yaralarını daha hızlı sarıyor. Depremin 75. gününde ilk köy evlerini teslim etmeyi başaracak bir süratle çalıştık. İnşallah 650 bin yeni konut inşa ederek deprem şehirlerimizi tamamen ayağa kaldıracağız. Sadece bununla da kalmıyoruz ülkemizin tamamını depreme hazırlamak için kapsamlı kentsel dönüşüm projeleri yürütüyoruz.

İSTANBUL'DAKİ RİSKLİ YAPILARIN TÜMÜNÜ YENİLEMEYİ HEDEFLİYORUZ
Muhtemel bir depremde en büyük tehditle karşı karşıya olan İstanbul ile başlayarak tarihi bir dönüşüm kampanyası başlatıyoruz. İstanbul'da riskli konutunu dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza dönüşüm bedelinin yarısını hibe olarak veriyor, kalan yarısına da çok uygun şartlarda borçlanma imkanı getiriyoruz. Her yıl 300 bin konutu bu şekilde dönüştürerek 5 yıl içinde İstanbul'daki riskli yapıların tümünü yenilemeyi hedefliyoruz. Ülkemizin tamamındaki riskli yapıları dönüştürecek çalışmaları da elbette ihmal etmiyoruz. Huzur olmadan, emniyet olmadan, istikrar olmadan, yatırım olmadan, üretim olmadan, kalkınma olmadan geleceğimize nasıl güvenle bakabiliriz? Bizim milletimize en büyük vaadimiz işte budur.

BU ÜLKE TERÖR DEVLETİ DEĞİLDİR
Bay bay Kemal'in bu tür vaatleri var mı? Hak getire bol bol yalan. Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş veya getirmiş. Eroin, esrar kaçakçılarının paralarını buraya getirecekmiş. Düşünebiliyor musunuz? Bay bay Kemal'in işi ya Kandil'deki teröristlerle, bu teröristlerin parlamentodaki uzantılarıyla... Sormak lazım bu CHP'li kardeşlerime, bu adamın parlamento odasında niçin PKK'nın uzantıları ile görüşüyor. Niçin genel merkezinde görüşemiyor? Acaba o kapalı kapılar arkasında ne görüştü? Ne yaptı? Açıkla, açıklayamaz. Ne diyorlar; Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Selo'yu çıkaracakmış. Ne diyor; Terörist başı Öcalan'ı çıkaracakmış. Bu ülke terör devleti değildir. Türkiye asla bu terör örgütlerinin oyuncağı değildir. Peki, bay bay Kemal bunları söylerken bayan Meral ne söylüyor? Aykırı bir ifadesi var mı? Ne diyorsun sen ortak diyor mu? Bu 7'li masa iyice dağıttı. Şimdi bu 7'li masayı benim Sakaryalı kardeşlerim Akyazılı kardeşlerim 14 Mayıs'ta da siz dağıtacaksınız.

Bay Bay Kemal bunları söylerken bayan Meral ne söylüyor? Aykırı ifadesi var mı? Bu 7'li masa iyice dağıttı. 7'li masayı 14 Mayıs'ta da siz dağıtacaksınız.

TCG ANADOLU GEMİSİ
TCG Anadolu'ya 'maket gemi' diyen bu 7'li masanın mensuplarına, en güzel cevabı gemimizi ziyaret eden 70-80 bin kişi verdi. Bu uçak gemisinin iki kat büyüklüğündeki uçak gemisinin görüşmelerini belli ülkelerle yaptım.

''AİLE VE GENÇLİK BANKASI'NI KURUYORUZ''
Aile ve Gençlik Bankası'nı kuruyoruz. Bankanın kaynağını Karadeniz'deki doğalgazdan alıyoruz. Ev kadınlarımızın emekliliğine priminin 3'te birini ödeyerek destek vereceğiz.

''MERKEZ BANKAMIZIN REZERVİ 122 MİLYAR DOLARA ÇIKTI''
Tefecilerden para alma yoluna gitseydik bu Bebecan var ya Davos'taydık o zamanki IMF Başkanı'na dedim ki sen bizden alacağını taksitlerini alıyor musun? Alıyorum dedi. Türkiye'yi sen yönetemezsin ben yönetirim dedim. O zaman da Merkez Bankasımızı döviz rezervi 27,5 milyar dolar. Şimdi 122 milyar dolara çıktı.'

FAİZ VE ENFLASYON MESAJI
CHP'nin sözcüsü 'IMF'den hükümet borçlanma yapmalı.' dedi. Biz bunları dinledik mi? IMF'den bir kuruş almadık. Şu anda enflasyon sıkıntımız var ama faizi 8,5'a düşürdük. Daha da düşecek. Geçmişte yaptık. Geçmişte yaptığımıza göre bugün de yaptık yarın da yapacağız. Ekonomideki sıkıntıları da unutmuyoruz. Bazı ürünlerde sıkıntılar yaşadık. Fahiş artışlar da oldu. Şunu çok açık, net söylüyorum 14 Mayıs'tan sonra özellikle gıdada her türlü yanlış yola gidenlere, yapacağımız yasal düzenlemelerle gereken dersi vereceğiz. Norveç, doğalgazının, petrolünün belli oranını, yüzde 25 gibi, rezerv olarak kullanır ve gençliğine tahsis ederdi. Benzerini inşallah ülkemizde yapacağız."

"İYİ PARTİ, HDP, CHP LGBT'Cİ"
Önce küresel güçlerin en yıkıcı silahı haline gelen sapkın akımların bunlar LGBT'ci. İYİ Parti, HDP, CHP LGBT'ci. Fakat AK Parti bu işlerin tam karşısında. MHP, Yeniden Refah, Büyük Birlik, HÜDA PAR tam karşısında. Cumhur İttifakı olarak LGBT'nin karşısındayız. Bizim için aile kutsaldır. Aile kurumumuza dokundurmayacağız. Gelince Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklarmış. Siz ne hayasızsınız?'

Kılıçdaroğlu TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Özel Gündemli Toplantısı'nda konuştu Siyasetteki soğan tartışmasına Bakan Nebati de katıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan mezhep yorumu: Bizi ilgilendirmez saygı duyarız Halk TV'de AK Partili kadın seçmenlere hakaret