Görüşme sona erdi! BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: BBP kendi ismi ve adaylarıyla seçime katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya geldi. 1 saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Destici, "BBP'nin Cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Prensip olarak, konuştuk, anlaştık önümüzdeki seçimlerde güçlü kuvvetli ihtimal ki, BBP 81 ilin tamamında kendi ismi, logosu ve adaylarıyla seçime katılacaktır" ifadelerini kullandı.

Görüşme sona erdi! BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: BBP kendi ismi ve adaylarıyla seçime katılacak

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Destici'yi AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin karşıladı. Görüşme 1 saat sürdü.

Görüşme sona erdi! BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: BBP kendi ismi ve adaylarıyla seçime katılacak - Resim : 1

"CUMHUR İTTİFAKI BİR VE BÜTÜN OLARAK YOLUNA DEVAM ETMEKTEDİR"
Görüşmenin ardından Destici şu açıklamalarda bulundu:
"Cumhur İttifakımız devletin bekasını ülkenin bütünlüğünü önceleyerek yoluna devam ediyor. BBP olarak, 2017 referandumu, 2018'de Cumhur İttifakı kurulunca, ittifakla birlikte hareket ettik. Bugünlere geldik. Cumhur İttifakı'yla eksik bulduğumuz noktaları dile getirdik, taleplerin takipçisi olduk. Cumhur İttifakı bir ve bütün olarak yoluna devam etmektedir.

"BBP KENDİ İSMİ VE ADAYLARIYLA SEÇİME KATILACAK"
Önümüzde 14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhur İttifakı bileşeni olarak, kararlı bir şekilde devam ediyoruz. BBP'nin Cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Türkiye'nin geleceği, milletin geleceği, ülkenin bütünlüğü açısından kıymetli buluyoruz. Prensip olarak, konuştuk, anlaştık önümüzdeki seçimlerde güçlü kuvvetli ihtimal ki, BBP 81 ilin tamamında kendi ismi, logosu ve adaylarıyla seçime katılacaktır.

"POTANSİYEL AÇISINDAN 5. BÜYÜK PARTİYİZ"
Seçime kadar farklı gelişmeler olursa onu da değerlendiririz. Değerlendirmeler sonucunda BBP'nin mevcut oy potansiyelini sandığa taşıması Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde çok önemli.

İttifak içinde olduğumuz için barajsız bir seçime giriyoruz. BBP potansiyel açısından Türkiye'nin 5. büyük partisi. BBP'nin yüksek sayıda Meclis'te milletvekili olacağına ve potansiyelini ortaya çıkaracağına inanıyorum."

CUMHUR İTTİFAKI'NIN HÜDA-PAR İLE GÖRÜŞMESİ
Destici, HÜDA-PAR'ın ittifaka katılıp katılmayacağı konusunda ise "Görüşmeler devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Görüşme sona erdi! BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: BBP kendi ismi ve adaylarıyla seçime katılacak - Resim : 2

Görüşmede seçim sürecinin yanı sıra Cumhur İttifakının yol haritası ele alındı. Deprem bölgesindeki son durum da değerlendirildi.

Erdoğan ve Destici arasında son görüşme 9 Mart'ta yapılmıştı.

Görüşme sona erdi! BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: BBP kendi ismi ve adaylarıyla seçime katılacak - Resim : 3

Daha önceki görüşmede Destici, 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıklamıştı.

İttifakın uyumlu bir şekilde devam ettiğini belirten Destici, "Cumhur İttifakı genişleyecek mi?" sorusuna da "Devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali. Bu hassasiyetleri gösteren siyasi partiler, elbette ki Cumhur İttifakı'na dahil olabilirler." yanıtını vermişti.

Gözler İmamoğlu ve Yavaş'a çevrildi AK Parti Yeniden Refah'ın taleplerini kabul etti Muharrem İnce oy birliğiyle aday Kılıçdaroğlu muhafazakâr genç kadınlara seslendi