Cumhurbaşkanı adayları TRT'de hangi sırayla konuşacak? Propaganda konuşmaları hangi gün ve saatte olacak?

Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerin 7 ve 13 Mayıs tarihlerinde saat 18.00'da TRT'de yapacağı propaganda konuşmalarının sırası için Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) yapılan kura sonuçları belli oldu. Buna göre birinci konuşması sırasıyla Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan; ikinci konuşma ise Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan ve Recep Tayyip Erdoğan şeklinde olacak.

Cumhurbaşkanı adayları TRT'de hangi sırayla konuşacak? Propaganda konuşmaları hangi gün ve saatte olacak?

14 Mayıs günü gerçekleşecek olan seçimler için Cumhurbaşkanları adayları 7 Mayıs ile 13 Mayıs günü saat 18.00 arasında "Konuşma ve görüntülü propaganda" hakkını kullanacak. Cumhurbaşkanı adaylarının bir gün içerisinde en fazla kullanabileceği konuşma süresi ise 10 dakika olacak.

Seçimin ikinci tura kalması durumunda adaylar 24 Mayıs ile 27 Mayıs arasında konuşma yapacaklar. İkinci tura kalan adaylar için 22 Mayıs günü konuşma sırası için kura çekimi yapılacak.

Cumhurbaşkanı adaylarının yapacakları konuşma süreli toplamda 20 dakika ile sınırlı olacak. Adayların konuşmaları esnasında takım elbise ve kravat takma zorunluluğu bulunuyor. Aday olan isimler konuşma yaparken ekranda yalnızca kendileri olacak ve Türk bayrağı dışında başka bir şey bulundurulmayacak.

ADAYLARIN KONUŞMA SIRASI BELLİ OLDU
Yüksek Seçim Kurulu'nda cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerin 7 Mayıs ise 13 Mayıs tarihlerinde TRT'de yapacağı propaganda konuşmalarının sırası için kura çekimi gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı adaylarının konuşma sırası şu şekilde olacak:

BİRİNCİ KONUŞMA SIRASI
1- Kemal Kılıçdaroğlu
2- Sinan Oğan
3- Muharrem İnce
4- Recep Tayyip Erdoğan

İKİNCİ KONUŞMA SIRASI
1- Muharrem İnce
2- Kemal Kılıçdaroğlu
3- Sinan Oğan
4- Recep Tayyip Erdoğan

SİYASİ PARTİLERİN DE PROPAGANDA SIRALAMASI BELLİ OLDU
Seçime katılacak Adalet ve Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Zafer Partisi’nin 10’ar dakikalık iki konuşma hakkı bulunuyor.

Seçime katılacak siyasi partilere ilk gün 10, son gün 10 dakikayı geçmemek üzere programlarını ve vaatlerini anlatan iki konuşma hakkı verilecek. Meclis’te grubu bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilaveten 10’ar dakikalık propaganda hakkı; Adalet ve Kalkınma Partisi’nin TBMM’de en fazla üyesi olduğu için 20 dakikalık ilave propaganda hakkı; Cumhuriyet Halk Partisi’nin ise TBMM’de en fazla üyeye sahip ikinci parti olduğu için 10 dakikalık propaganda hakkı var.

İLK GÜN YAPILACAK OLAN KONUŞMA SIRASI ŞU ŞEKİLDE:
Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti, Halkın Kurtuluşu Partisi, Adalet Partisi, Güç Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Adalet Birlik Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Vatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Milli Yol Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Yenilik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Zafer Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Millet Partisi, Sol Parti, Genç Parti.

İKİNCİ GÜN KONUŞMA SIRASI
Yenilik Partisi, İYİ Parti, Anavatan Partisi, Adalet Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Millet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, Vatan Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Memleket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Yeniden Refah Partisi, Milli Yol Partisi, Sol Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Zafer Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Adalet ve Birlik Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi.

Muharrem İnce'den Ali Babacan'a olay sözler İmamoğlu'nun şehir şehir dolaşmasına tepki! Akşener kendisini dinleyen kalabalığı azarladı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Balıkesir'de vatandaşlara seslendi