Cumhur İttifakı, Sinan Oğan ile görüşecek mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yanıtladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı canlı yayın programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Oktay, 28 Mayıs günü gerçekleştirilecek olan ikinci tur seçimleri için Cumhur İttifakı'nın Sinan Oğan ile görüşmesi sorusunun sorulması üzerine "Hiç kimseyle pazarlık boyutunda hareket etmeyiz. 86 milyondan oy istiyoruz biz. Sinan Bey'le görüşme ilke bazında olur, pazarlık çerçevesinde olmaz." yanıtını verdi.

Cumhur İttifakı, Sinan Oğan ile görüşecek mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yanıtladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı canlı yayın programında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs Pazar günü 13. Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. dönem Milletvekillerini belirlemek için sandık başına gidildi. Seçimin sonucunda Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı'na geçerken, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,76 ve Sinan Oğan'ın yüzde 5,28 oy almasıyla seçimler 28 Mayıs günü yapılacak olan ikinci tura kaldı.

"SAHİL KESİMİ İÇİN CİDDİYETLE ÇALIŞILIYOR"
Seçimlerde Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı'nda kalması hakkında konuşan Fuat Oktay, ciddi oy kayıplarının olmadığını belirterek "Şu anda yüzde 35,63 oranımız. Kendi Cumhur İttifakımız olarak bileşenleri var. Zaten odaklandığımız nokta Cumhur İttifakı'yız. İttifak olarak Meclis'te hakimiyetimiz var. Ciddi oy kaybımız yok. Bir ülkeyi yönetiyorsunuz, sorunların olmaması mümkün değil. Sorunlar olmasa zaten hükümete gerek yok. 20 yıldır yapılanlara baktığınızda gerçekten Türkiye sektörel bazda çok ciddi şekilde sınıf atlamıştır. Genelde savunma sanayi konuşulur. Enerjide, sağlıkta, bilişimde, elektronik sanayi, otomasyonda aynı şeyi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sahil kesimlerinde oy oranlarının Millet İttifakı lehine olması sonucunda sahil bölgelerinde yaşayan vatandaşlara kendilerini anlatacaklarını dile getiren Oktay, bölgedeki hem altyapı hem de üstyapı çalışmaları üzerinde ciddiyetle durduklarını belirtti.

GÖZLER, SİNAN OĞAN İLE YAPILACAK TEMASLARA DÖNMÜŞTÜ
14 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimlerin ikinci tura kalması ile gözler, ittifakların yeni seçim stratejilerine ve ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ile yapılacak görüşmelere çevrilmişti.

Fuat Oktay, Cumhur İttifakı'nın 28 Mayıs günü gerçekleştirilecek seçimler için Sinan Oğan'a teklif götürüleceğine dair sorulan soruya, 'Hiç kimseyle pazarlık boyutunda hareket etmeyeceklerini' söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Sinan Oğan Bey'i tebrik ediyorum. Sayın İnce'ye geçmiş olsun taleplerimi iletmek isterim. Şimdi ikinci tur. Dolayısıyla ilkeler bazında hareket eden ittifakız. Hiç kimseyle pazarlık boyutunda hareket etmeyiz. 86 milyondan oy istiyoruz biz. Sinan Bey'le görüşme ilke bazında olur, pazarlık çerçevesinde olmaz.
HDP'li Kaplan'dan Kılıçdaroğlu'na: Kürtleri kızdırmayın Davutoğlu: 28 Mayıs'ta bir referandum yapacağız Skandal açıklamaları sonrası Belçikalı Bakan'a Ankara'dan art arda tepkiler YSK'dan seçmen kararı