CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Kandil'le Kürt raporu hazırladığı iddia edildi! Birçok vaadin olduğu rapor Türk seçmenden sır gibi saklanıyor

Seçime sayılı günler kala kulisler hareketlendi. CHP vaatlerini açıklamaya başladı ancak HDP ile yapılan görüşme gizliliğini koruyor. Bu noktada, HDP'li seçmenle irtibatta olan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun PKK'nın Kandil'deki elebaşları ve HDP Danışma Kuruluyla da irtibat kurarak bir rapor hazırladığı konuşulmaya başlandı. Raporda terör örgütüne silah bıraktırılacağı, yeni bir çözüm sürecinin de Meclis onayıyla başlatılacağı iddia ediyor.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Kandil'le Kürt raporu hazırladığı iddia edildi! Birçok vaadin olduğu rapor Türk seçmenden sır gibi saklanıyor

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Kandil'le doğrudan irtibat kurarak bir 'Kürt Raporu' hazırladığı iddia edildi.

Tanrıkulu, önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onayıyla yeni bir 'çözüm süreci' başlatacaklarını söyleyerek dikkatleri üzerine çekmişti.

Son kulislere göre Tanrıkulu bu ve benzeri maddeleri PKK'nın Kandil'deki elebaşları ve HDP Danışma Kuruluyla rapor haline getirdi.

Konuyu, Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesine taşıdı.

Selvi'nin hatırlattığı HDP Danışma Kurulu'nda Hasan Cemal, Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu ve Rıza Türmen bulunuyor. Kandil'le irtibatı bilinen gazeteci Hasan Cemal, PKK'ya müzahir Yeşil Sol Parti'den milletvekili adaylığını açıklamıştı. Hasan Cemal'in ardından gazeteci Cengiz Çandar da "Türk askerini Suriye ve Irak'tan çekeceğiz" vaadinde bulunan partiye dahil oldu.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Kandil'le irtibat halinde hazırladığı raporda hangi maddelerin yer aldığı şimdilik bilinmese de HDP'li isimlerin açıklamaları, buna ilişkin bazı işaretler sunuyor.

HDP'li Sırrı Sakık'ın "Kapalı kapılar ardında söylenenlerin kamuoyuna da deklare edilmesi gerekir" dediği vaatlerin oldukça 'marjinal' olduğu düşünülüyor.

"BU RAPOR AÇIKLANDIĞINDA CHP SEÇİMLERDE ÇAKILIR"
Abdülkadir Selvi'ye göre rapor açıklanırsa ülkede büyük bir infial olacak. Zira rapordaki maddeleri okuyan bazı CHP yöneticileri, bunların ilan edilmesi halinde Türk seçmenlerin CHP'ye oy vermeyeceğinden endişe ediyor. Selvi bu konuda aldığı duyumu şöyle aktardı:

"CHP kulislerinde konuşulduğuna göre rapor HDP’yi de aşan öneriler getiriyormuş. CHP’ye yakın bazı akademisyen ve gazetecilerin raporun içeriği hakkında bilgisi olmuş. Bu rapor açıklandığında CHP seçimlerde çakılır, Kılıçdaroğlu, Türk seçmenden, özellikle de milliyetçi ve ulusalcı kesimden oy alamaz diye açıklanması yasaklanmış."

Fatih Portakal'dan olası galibiyet senaryosu Aksakal'dan Millet İttifakı'na olay sözler Taklitçi genç Bakan Varank ile Togg'da Saymaz'dan CHP'nin milletvekili listelerine eleştiri