CHP'de ortalık karıştı! Kılıçdaroğlu neden masayı tokatladı? Kendisine yakın isimden çarpıcı yorum

14 Mayıs seçiminde yüzde 44,8 oy alarak Cumhur İttifakı'nın çok gerisinde kalan Millet İttifakı'nda yenilginin faturası Kemal Kılıçdaroğlu'na kesildi. Seçmen, Kılıçdaorğlu'nun stratejik kararlarında yanlışlık yaptığını savunurken küçük ortakların toplam oyunun yüzde 1'i bulmamasına rağmen 37 milletvekili almasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Kılıçdaroğlu'nun masayı tokatlayarak çektiği videodaki öfkesinin nedeni olarak, tüm bu yaşanan gerginlikler gösteriliyor.

Yüzde 44,8 oy alarak, yüzde 49,5 oy alan Cumhur İttifakı'nın gerisinde kalan Millet İttifakı'nda sular durulmuyor.

Geçtiğimiz gün seçmenine seslenen Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan masaya vurarak çektiği videoyu paylaşmış, "Buradayım!" mesajı vermişti.

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışının altında büyük bir öfke yattığı konuşulurken bir yorum da kendisine en yakın isimlerden birinden geldi. Kılıçdaroğlu'nun eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek, "CHP'li isimler partinin dışına atıldı. İçerde ciddi tepki var. Kılıçdaroğlu'nun masayı tokatlaması, tamamen içe dönük koltuk mesajıdır" dedi.

CHP'de ortalık karıştı! Kılıçdaroğlu neden masayı tokatladı? Kendisine yakın isimden çarpıcı yorum - Resim : 1

"KOLTUK MESAJI VERMİŞTİR"
Gerçek CHP'lilerin seçilemediğini kaydeden Mustafa Kemal Çiçek, "CHP listelerinden Sadullah Ergin çıktı. Seçilmesi gereken isimler seçilemedi. CHP tabanında büyük tepkiler var. Kimse bu kadar çok sayıda vekil verileceğini beklemiyordu. İsimleri bilinmedik nice kişiler de var. CHP'nin büyük kadrosu değişti. Vekillerin yarısının yüzünü bile görmedim. Kılıçdaroğlu'nun masayı tokatlaması, bu pozu mutfaktan ziyade makamında vermesi koltuk mesajıdır" dedi.

CHP'de ortalık karıştı! Kılıçdaroğlu neden masayı tokatladı? Kendisine yakın isimden çarpıcı yorum - Resim : 2

"TEPKİLER DAHA YÜKSEK SESLE GELECEK"
Sabah'a konuşan Çiçek, 2. tur seçimleri sonrasında CHP'de ciddi bir hesaplaşma olacağını belirterek, "Bunu 12 gün daha uzatabilecekler ama sonrasında CHP'den tepkiler daha yüksek sesle gelecektir. Kılıçdaroğlu'na bu defa parti içinden ciddi tepki var. CHP'nin vekil sayısı, DEVA-Saadet- Gelecek ve Demokrat Parti'ye verdiğiniz o vekilleri çıkardığınız zaman 2018'in de altına iniyor. CHP'de birçok isim süreçten rahatsız. CHP'nin anket şirketleriyle ilişkisini ben gündeme getirmiştim. Bu bire bir kötü yönetimin örneğidir. Özgül ağırlıkları yüzde 1 olmayan partiler grup kuruyor Meclis'te. Birçok CHP'li ismi 'Size genel müdürlük vereceğiz, unvan vereceğiz' diyerek listelere almadılar. Gelinen noktada o ihtimal de ortadan kalktı. Aklıselim duranlar bile tepkili" ifadelerini kullandı.

CHP'de ortalık karıştı! Kılıçdaroğlu neden masayı tokatladı? Kendisine yakın isimden çarpıcı yorum - Resim : 3

GÜVEN VE İTİBAR KAYBINA UĞRAMIŞTIR
CHP 24. Dönem Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan da tepkisini 'istifa' mekanizmasını adres göstererek dile getirdi. Sapan, şu eleştirilerde bulundu:
"Kemal Kılıçdaroğlu hem CHP tabanının gözünde hem vatandaşın gözünde itibar ve güven kaybına uğramıştır.
Bu seçimin en başarısız lideri hiç kuşku yok ki Kemal Kılıçdaroğlu'dur.
İdeolojik anlamda taban tabana zıt partilere grup kurma olanağı verilmiştir.
Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi istifa etmelidir."

Halk TV'de konuşan Ümit Özdağ'dan Cumhurbaşkanlığı seçimi açıklaması! Yurtdışında 2. tur oy verme ne zaman başlıyor? Bir ilimizde vekil dağılımı değişti Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği sanılan Oğuzhan Uğur adayını açıkladı