CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: Alevilik çok kıymetli bir dindir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 'Alevilik' başlıklı videosu ile tepki oklarını üzerine çeken altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu savunmak isterken dini bilgileri başka bir boyuta taşıdı. Aleviliğin (mezhep) bir din olduğunu öne süren Gürsel Tekin, "Kaldı ki Alevilik çok kıymetli bir dindir. Sünnilik de dindir. Kardeşiz, iç içe büyümüşüz." şeklinde konuştu.

Tarihi seçime sayılı günler kala siyasetçiler de çalışmalarını sıklaştırdı.

Siyasi isimler bu süreçte partilerini temsil etmek adına çeşitli buluşmalara, mitinglere ve canlı yayına katılıyor.

Son olarak Habertürk'te konuk olduğu bir programda açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyada toplayan 'Alevi' başlıklı videosu üzerine değerlendirmelerde bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: Alevilik çok kıymetli bir dindir - Resim : 1

Mezhep tartışmalarına yeni boyut getiren Gürsel Tekin, "Ben sayın Kılıçdaroğlu'nu gerçekten tanımanızı isterim. Böyle bir insana bu suçlamalar olur mu?" ifadeleriyle yaptığı paylaşımdan ötürü eleştirilen Kılıçdaroğlu'nu savundu.

"İNANCINIZI SEÇEBİLİYOR MUSUNUZ"
"İnancını kim seçebilir, ananızı babanızı seçebiliyor musunuz?" Dilinizi inancınızı seçebiliyor musunuz?" şeklinde açıklamalarıyla Aleviliği bir din olarak ilan eden Tekin, "Kaldı ki Alevilik çok kıymetli bir dindir. Sünnilik de dindir. Kardeşiz, iç içe büyümüşüz." ifadelerini kullandı.

Seçim takvimi işliyor! Yurt dışında verilen oylar diplomatik kurye ile korunacak Ömer Faruk Gergerlioğlu'na Kocaeli'de soğuk duş Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Kılıçdaroğlu'nu desteklemekte çok istekli değiliz