CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim arefesinde ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ile görüşmesi kafaları karıştırdı: Okyanus ötesinden icazet mi alıyor?

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ile bir takım görüşmelerde bulundu. Bu görüşme, ABD Başkanı Joe Biden'ın "Muhalefeti destekleyeceğiz" açıklamasını akıllara getirdi. Yaşananlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biden'ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor bay bay Kemal'i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim arefesinde ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ile görüşmesi kafaları karıştırdı: Okyanus ötesinden icazet mi alıyor?

14 Mayıs seçimleri öncesinde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yoğun görüşme trafiği devam ediyor.

Kılıçdaroğlu adaylığı kesinleştikten sonra muhalif parti liderlerinin yanı sıra birçok ülkenin Ankara'daki temsilcileri ile de bir araya geliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim arefesinde ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ile görüşmesi kafaları karıştırdı: Okyanus ötesinden icazet mi alıyor? - Resim : 1

ABD BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞME
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, son olarak ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ile görüştü. Kılıçdaroğlu, Büyükelçi Flake'i genel merkezdeki makamında kabul etti. Görüşmede Kılıçdaroğlu'na, genel başkan başdanışmanı Ünal Çeviköz eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim arefesinde ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ile görüşmesi kafaları karıştırdı: Okyanus ötesinden icazet mi alıyor? - Resim : 2

GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?
Çevköz, "ABD Büyükelçisi Jeffry Lane Flake Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'na bir ziyarette bulunarak 6 Şubat depremleri ile ilgili taziyelerini ve seçimlerde başarı dileklerini iletti." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim arefesinde ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ile görüşmesi kafaları karıştırdı: Okyanus ötesinden icazet mi alıyor? - Resim : 3

AKILLARA BIDEN'IN DESTEK AÇIKLAMALARI GELDİ
ABD Başkanı Joe Biden açık bir şekilde muhalefete destek vereceklerini açık açık dile getirmişti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim arefesinde ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ile görüşmesi kafaları karıştırdı: Okyanus ötesinden icazet mi alıyor? - Resim : 4

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SERT SÖZLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Jeff Flake'in CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmesine tepki gösterdi.

"Amerika'ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biden'ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor bay bay Kemal'i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı'dır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim arefesinde ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ile görüşmesi kafaları karıştırdı: Okyanus ötesinden icazet mi alıyor? - Resim : 5

"HADDİNİ BİLECEKSİN"
Kapılarının büyükelçiye kapandığını da ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haddini bileceksin. Büyükelçi olarak görevini bileceksin. Bir büyükelçi nasıl çalışır, bunu öğreneceksin. Bunu öğrenmediğin takdirde bu kapı öyle yol geçen hanı değil, giremezsin." diye konuştu.

Kavgalı temayül yoklamasının sonuçları belli oldu Vedat Milor o siyasi ismi engelledi Gazeteci Selvi'den bomba Kılıçdaroğlu iddiası Kılıçdaroğlu seccade üzerinde-2