Mitingten çıkan HDP'liler, AK Partililere saldırdı

Bursa'da mitingten çıkan HDP'liler, Kent Meydanı önünde yer alan AK Parti Bursa 2. Bölge 1. Sıra Adayı Mustafa Varank'ın mobil seçim aracı önünde yer alan AK Partililere saldırdı. Olaylar hakkında açıklama yapan Varan, "Biz eğer şiddete karşı olacaksak, burada gerçekten ikircikli bir tavır göstermememiz lazım" dedi.

14 Mayıs günü gerçekleştirilecek olan seçimlere günler kaldı.

İstanbul'da AK Parti tarafından düzenlenen ve tarihi bir rekora imza atan Büyük İstanbul Mitingi, tüm Türkiye tarafından takip edildi.

Bursa Kent Meydanı önünde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AK Parti Bursa 2. Bölge 1. Sıra Adayı Mustafa Varank'ın mobil seçim aracı, Büyük İstanbulMitingi'nin görüntülerini vatandaşlarla canlı olarak paylaştı.

Aynı gün Bursa'da düzenlenen HDP mitinginden çıkan HDPliler ise Kent Meydanı önünde bulunan Cumhur İttifakı destekçilerini görünce iki grup arasında gerilim yaşandı.

HDPli saldırganlar, flamalarla Cumhur İttifakı destekçilerine saldırdı.

Çıkan olaylarda kimsenin yaralanmadığı öğrenildi.

BAKAN VARANK AÇIKLAMA YAPTI
Bursa Kent Meydanı'nda yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Bakan Varank, "Benim bir mobil led aracım var. Bursa'nın meydanında duruyor. Bu akşam üzeri bizim mobil led ekranımıza ve onun önünde Sayın Cumhurbaşkanımızın mitingini izleyen vatandaşlarımıza HDP'liler saldırdı. Bugün onların mitingi varmış. Oradan ayrılan HDP'liler bizim meydanda Sayın Cumhurbaşkanımızı izleyen vatandaşlarımıza saldırmışlar. Yani birkaç arkadaşımıza çakmak vesaire öyle şeyler isabet etmiş. Yani çok ciddi bir şey yok ama şunu söylemek istiyorum, bakınız biz eğer şiddete karşı olacaksak, burada gerçekten ikircikli bir tavır göstermememiz lazım." dedi.

CEP TELEFONU KAMERALARINA YANSIDI
Bursa Kent Meydanı'nda cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, Yeşil Sol Parti'nin Bursa'da düzenlediği mitinginden ayrıldığı belirtilen bir grubun, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Mustafa Varank’ın mobil seçim aracı ve önünde bulunanlara saldırması yer aldı.

Kayıtlarda, partililerin, Cumhur İttifakı mensuplarına Yeşil Sol Partisi ve HDP flama sopalarıyla saldırıyı gerçekleştirdikleri görüldü.

"Taş atan kendileri, polisi zora sokan kendileri" Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öyle bir kazanacağız ki bu ülkenin hiçbir ferdi kaybetmeyecek İmamoğlu'na taşlı saldırıya hükümet kanadından ilk yorum Sancar'ın hazımsızlığı meydanlara taştı