Bülent Arınç deprem üzerinden siyaset yapanlara tepki gösterdi ve 'seçimler ertelenmeli' dedi

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 2023 seçimlerinin ertelenmesi için çağrıda bulundu. Arınç, "Vatandaşlarımız şu an seçim değil yaşam mücadelesi veriyor. Ahval bu iken bazı siyasetçilerin ve gazetecilerin seçimin mayısta mı haziranda mı yapılacağını tartıştığını görüyoruz. Allah'tan korkun, hala enkaz altında cesetler var. Seçmenden bahsedilmezken seçimden bahsetmek nasıl mümkün oluyor?" dedi.

Bülent Arınç deprem üzerinden siyaset yapanlara tepki gösterdi ve 'seçimler ertelenmeli' dedi

22. Dönem TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Kurucular Kurulu üyesi Bülent Arınç, sosyal medya hesabından yayınladığı baş sağlığı mesajında deprem üzerinden siyaset yapanlara eleştirilerde bulundu.

Arınç, tarih vererek “Ne mayısta ne de haziranda seçim olmaz, olamaz. Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım" dedi. Arınç, "Ülke bir an evvel seçim stresinden kurtulmalıdır. Buna vatandaşımızın da bürokrasinin de siyasetin de ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

"ALLAH'TAN KORKUN, HALA ENKAZ ALTINDA CESETLER VAR"
Öte yandan Arınç, "Vatandaşlarımız şu an seçim değil yaşam mücadelesi veriyor. Ahval bu iken bazı siyasetçilerin ve gazetecilerin seçimin mayısta mı haziranda mı yapılacağını tartıştığını görüyoruz. Allah'tan korkun, hala enkaz altında cesetler var. Seçmenden bahsedilmezken seçimden bahsetmek nasıl mümkün oluyor?" diye konuştu.

Açıklamasında, “Büyük milletimizin başı sağolsun!” başlığını kullanan Arınç şunları kaydetti:

"Tarih kitaplarına belki de Büyük Güneydoğu Anadolu depremi olarak geçecek, etkisi yıllara yayılacak, gönlümüzde ve ruhumuzda onulmaz yaralar açan devasa bir felaket yaşadık. Bu depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve büyük milletimize başsağlığı diliyorum. Afetin acı bilançosu zaman geçtikçe daha da gün yüzüne çıkıyor. Binlerce kaybımız var, on binlerce yaralımız var. Artık kayıplarımızın rakamlarını vermekten, duymaktan korkar hale geldik. Birçok işyeri ve ev enkaz halinde. Depremden etkilenen on şehrimizin büyük bir kısmı yıkılmış durumda. Acısını yüreğinin en derinlerinde hisseden milletimizin ağzını bıçak açmıyor."

"SEÇMEN YOK, SANDIK YOK"
“Vatandaşlarımız şu an seçim değil yaşam mücadelesi veriyor. Ahval bu iken bazı siyasetçilerin ve gazetecilerin seçimin mayısta mı haziranda mı yapılacağını tartıştığını görüyoruz” diyen Arınç, “Allah'tan korkun, hala enkaz altında cesetler var. Seçmenden bahsedilemezken seçimden bahsetmek nasıl mümkün oluyor? Böyle bir dönemde acılarıyla yüzleşen vatandaşlarımıza karşı seçim propagandası mı yapacaksınız, oy mu isteyeceksiniz? Aday mı olacaksınız, miting mi yapacaksınız? Bunları hangi yüzle yapacaksınız? Seçmen yok, sandık yok. Bunların yanı sıra bölgede adli ve idari bürokrasi yok” dedi.

Arınç şu ifadeleri kullandı:

"Halk size demez mi: "Vatandaş can derdinde, siz ne derdindesiniz?" diye. Ortalama 15 milyon vatandaşımızın etkilendiği bu felakete maruz kalan şehirlerimiz TBMM'de toplam 85 milletvekili ile temsil ediliyor. Manzara o kadar acı ki; buralarda seçmen kalmamış. Hem seçmen kütükleri geçersizleşmiş hem de seçim yapmak hukuken ve fiilen imkânsız hale gelmiş. Belki de seçime gidilirken Yüksek Seçim Kurulu nüfus sayımı ile bu illerin kaç milletvekili ile temsil edileceğini yeniden hesaplayacaktır.

“ÜLKE BİR AN EVVEL SEÇİM STRESİNDEN KURTULMALI”
Belki de tarihimizin en acı felaketini yaşadığımız bugünlerde, ülke bir an evvel seçim stresinden kurtulmalıdır. Buna vatandaşımızın da bürokrasinin de siyasetin de ihtiyacı var. Ne mayısta ne de haziranda seçim olmaz, olamaz”

Bülent Arınç deprem üzerinden siyaset yapanlara tepki gösterdi ve 'seçimler ertelenmeli' dedi - Resim : 1

Bülent Arınç deprem üzerinden siyaset yapanlara tepki gösterdi ve 'seçimler ertelenmeli' dedi - Resim : 2

Kılıçdaroğlu deprem üzerinden seçim çalışmalarına başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aydın'da önemli açıklamalar Yaşar Okuyan'dan olay açıklama |VİDEO Cumhuriyet'ten altılı masa yazısı: Dağıtan...