Buket Aydın'dan seçmeni manipüle eden anket şirketlerine sert tepki! Evde oturup sonuç yazmışlar

Buket Aydın, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde seçmeni manipüle etmek için çalışan anket şirketlerine tepki gösterdi. Sonuçlar sonrasında şirketlere güvenen birçok insanın depresyona girdiğini belirten Buket Aydın, "10 puan uyduramazsın. Sen anket yapmamış, evde oturup hobi için kağıdın üstüne sonuç yazıp gelmiş söylemişsin" diyerek tepki gösterdi.

Buket Aydın, Haber Global'deki Yüz Yüze programında Araştırmacı ve yazar, Genar Başkanı İhsan Aktaş'ı konuk etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yapılan anketleri değerlendiren Buket Aydın, seçmeni manipüle etmek isteyen şirketlere tepki gösterdi.

"Diğer meslektaşlarım gibi kimseye desteğimi açıklamadım." diyen Buket Aydın, birçok anket şirketinin hezimetine tepki gösterdi. Şirketlerin seçmeni kasıtlı olarak manipüle ettiğini belirten Buket Aydın, "10 puan uyduramazsın" dedi.

Buket Aydın'dan seçmeni manipüle eden anket şirketlerine sert tepki! Evde oturup sonuç yazmışlar - Resim : 1

"ANKET YAPMAMIŞ OTURUP YAZMIŞSINIZ"
Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anket oylarıyla seçimde çıkan gerçekler arasında büyük bir fark olduğunu belirtti.

Buket Aydın yaptığı açıklamada, "Bir seçimlik iş yapmıyorsun. Anket şirketlerinin aşağı ve yukarı yüzde 2 yanılma payı oluyor. Hatta genelde 1,75 artı ve eksi diye açıklıyorlar. Ama sen 10 puan uyduramazsın. 45 alan birine 54-55 alacak, 49 alana 42-43 alacak dersen, ben sana anket yapmışsın demem. Benim gözümde değerin ancak bu olabilir." ifadelerine yer verdi.

Buket Aydın'dan seçmeni manipüle eden anket şirketlerine sert tepki! Evde oturup sonuç yazmışlar - Resim : 2

"İLK TURDA 55 DİYORDUNUZ"
Birçok seçmenin anketlere güvendikten sonra sandıktan çıkan tablo arasındaki farkı görünce depresyona girdiğini söyleyen Buket Aydın, "Bu partilerin, adayların destekçileri depresyona giren mi, bunalıma giren mi, 2 gündür evden çıkmayan mı ararsın. Benim bile çevremde o partiye verip perişan olanlar var. Biz söylediğimizde hakaretler, linçler... Ne annemiz kaldı ne babamız ne de onurumuz." şeklinde konuştu.

Aydın, "Sadece şunu söylüyorum "Birinci turda 55 alacağız" diyordunuz, aldığınız oy ortada." diyerek tepkisini canlı yayında dile getirdi.

Buket Aydın'dan seçmeni manipüle eden anket şirketlerine sert tepki! Evde oturup sonuç yazmışlar - Resim : 3

cumhurbaşkanlığı seçimi Buket Aydın
Meclis'e giremeyen BBP için yeni görev görüşüldü CHP nasıl bir politika izleyecek? Erdoğan tüm ihtimalleri nasıl yendi? CHP liderine yakın isimden öfke anlarına ilişkin çarpıcı yorum