Buket Aydın ilk turdan ikinci tura Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu anlattı

Türkiye 28 Mayıs Pazar 13. cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidecek. İlk turda çıkan sonuçların ardından muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarında radikal bir değişime gitti. Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Kılıçdaroğlu'nun ilk tur sonucu ile ilgili 'halkın sorularına istenen cevabı verememesine' bağlarken Kılıçdaroğlu'nun tavrı ile ilgili "İlk turda mücahit Kılıçdaroğlui ikinci turda milliyetçi Kılıçdaroğlu, 3. tur olsa ne olacaksın?" sorusunun geldiğini söyledi.

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde 3 adaydan birinin 50+1 oy alamaması seçimleri ikinci tura taşıdı.

Türkiye, 28 Mayıs Pazar (yarın) demokrasi için sandık başına gidecek ve 13. cumhurbaşkanını seçecek.

İlk turdaki sonuçlar göz önünde bulundurulduğunda Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yakınlığı ve terör ile ilgili sessiz tutumu milliyetçi seçmenden düşük not aldı.

Kılıçdaroğlu, bunun üzerine milliyetçi söylemlere başlayıp terörü lanetlemeye başladı.

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın YouTube'da yayınlanan 'Haftalık' programında ilk turdan ikinci tura Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu anlattı.

Aydın, programda, "Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda, halkın da aklında olan bazı sorduğumuz soruları yanıtlayamadığı için bu oy oranını aldı." dedi.

İkinci tura hazırlanan Kılıçdaroğlu'nun değişen tavırlarıyla sosyal medyada alay konusu olduğunu belirten Buket Aydın'ın açıklamaları şu şekilde:

Kemal Bey'e sormak istediğim bütün sorular aslında buradan sordum. Kendisi ilk seçimde hiçbirinin cevabını doğru dürüst veremedi. Veremediği için de zaten bu oy oranını aldı. Yani mevcut oy oranını almasının sebebi benim burada 'Haftalık' çekerken sormuş olduğum sorulara, çünkü bunlar benim sorularım değil, halkın aklındaki sorulardı. İşte halkın aklındaki o sorulara düzgün cevap verememiş olacak ki ilk turda almış olduğu oy oranını buna bağlayabiliriz.

Buket Aydın ilk turdan ikinci tura Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu anlattı - Resim : 1

Tabi ikinci turda bir anda milliyetçi kesilince insanların da tepkisini çekti. İlk turda mücahit Kılıçdaroğlu, ikinci turda milliyetçi Kılıçdaroğlu, 3. tur olsa ne olacaksın? Capslar yapıldı...

Buket Aydın ilk turdan ikinci tura Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu anlattı - Resim : 2

3. tur imam Kılıçdaroğlu diye capslar yapmışlar Sayın Kılıçdaroğlu için.

Bence öncelikli olarak partisinin seçim sürecinde izlediği politikaları, kendisinin tavrını tarzını bir şekilde gözden geçireceği sistem olur diye düşünüyorum.

VİDEONUN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: haberet.com

Kılıçdaroğlu'ndan Salih Müslim açıklaması Seçime saatler kala Zafer Partisi'nde büyük kriz! Toplu istifa ettiler Seçim yasakları ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sandık çağrısı: Milletimin her bir ferdine sesleniyorum: Sensiz Olmaz!