Altılı masada sular durulmuyor! Meral Akşener'in ardından vekil krizi! "Oyu bir milletvekili bile çıkaramayacak partilere 54 vekil..."

Altılı masa geçen günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Millet İttifak'ının adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olmasını reddetmiş ve masadan kalkmıştı. 3 günlük kriz Akşener'in geri dönüşüyle ortadan kalksa da şimdi de masanın yeni pazarlığı milletvekilliği...

Altılı masada sular durulmuyor! Meral Akşener'in ardından vekil krizi! "Oyu bir milletvekili bile çıkaramayacak partilere 54 vekil..."

Tarihi cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım başlarken altılı masada krizler devam ediyor.

Türkiye 11 ili yıkan Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını sarmak için devlet millet el ele hareket ederken Millet İttifak'ı siyasi kaoslarıyla deprem gündemini dağıtmaya devam ediyor.

Geçen günlerde altılı masadan Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmemesi üzerine büyük bir kriz çıkmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masaya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlı ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi halinde yardımcıları olması şartını koymuş masa da bunu kabul etmişti.

Fakat altılı masadaki çatlaklar bununla kalmıyor...  Şimdilerde Millet İttifak'ının yeni tartışması milletvekili krizi...

Peki Kemal Kılıçdaroğlu kime kaç vekil verecek? Sabah yazarı Melih Altınok yazısında vekil krizini şu ifadelerle aktardı:

"Akşener'in devam ettiremediği resti masadaki "bindelik" partileri kıymete bindirince, Kılıçdaroğlu kesenin ağzını açmıştı. Oyları bir milletvekili bile çıkarmaya yetmeyecek üç partiye 54 milletvekili vaat edildi. Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ne 20 vekil, Saadet Partisi'ne 10 vekil, Demokrat Parti'ye ise 4 vekil."

Kaynak: haberet.com

HÜDA PAR'dan Cumhur İttifakı açıklaması 'İkinci oylamaya tek adayın kalması halinde referandum olabilir' 60 milyon vatandaşın oy kullanacağı 14 Mayıs seçimleri için kritik detaylar! Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ödenecek tutar belli oldu