ABB Mansur Yavaş: Amerikan Büyükelçisinin yüzüne de söyledim, 'Böyle dostluk mu olur? Ben hükümetin tarafını tutuyorum'

Canlı yayında gündeme dair açıklamalar yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi hakkında da yorumlarında bulundu. Yavaş, Millet İttifakı hakkında PKK ve FETÖ ile ilgili çıkan iddialara da yanıt verirken Amerikan Büyükelçisi ile olan görüşmesinden bahsetti. Yavaş, "Amerikan Büyükelçisinin yüzüne de söyledim. Böyle dostluk mu olur? Ben hükümetin tarafını tutuyorum' dedim " ifadelerini kullandı.

ABB Mansur Yavaş: Amerikan Büyükelçisinin yüzüne de söyledim, 'Böyle dostluk mu olur? Ben hükümetin tarafını tutuyorum'

Canlı yayında gündeme dair açıklamalar yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi hakkında da yorumlarında bulundu. Yavaş, Millet İttifakı hakkında PKK ve FETÖ ile ilgili çıkan iddialara yanıt verirken Amerikan Büyükelçisi ile olan görüşmesinden bahsetti.

"KUMPAS KURULDU, ADAYLIĞI ENGELLENDİ"
İnce'nin adaylıktan çekilmesi hakkında konuşan Yavaş, haberi Çorum mitingi esnasında karşısında oturan gençlerden aldığını belirterek "Ben tabii konuya girmedim. Yorum yapmadım. Daha sonra televizyonda izledim. Tabii şu çok kötü. İki gün önce ortaya atılan kaset iddiaları var. Bunlar iğrenç iddialar. Ankara'da bir ilçe belediye başkanına bu şekilde kumpas kuruldu, adaylığı engellendi. Daha sonra FETÖ'cülerin MHP'deki yöneticilere yaptığı kumpaslar geldi. Türkiye'de mübalağa etmiyorum bir ayakkabı boyacısı, inşaatta çalışan işçi dahi birisiyle konuşurken 'abi beni dinliyorlar' gibi vehime kapılıyor. Artık gerçekten diğer siyasiler, basın, sosyal medyada yer alanlar böyle bir şey geldiği zaman yayınlamıyorlar, kulak asmıyorlar, alet olmuyorlar artık. Ankara'da MHP'li yöneticilerle ilk kasedi bir yerel televizyon yapmıştı. İktidara yakın bir kanal. Sahibi şu anda milletvekili adayı. Bunların sonlanması lazım. Bunun adı tuzaktır. Bunların çok ağır cezasının olması lazım. Eğer devletin içinde yapıyorsa çok çok daha ağır cezalar alması lazım. Menşei nedir bilmiyorum, bir sürü iddia var. İnşallah menşei ortaya çıkartılır." dedi.

ABB Mansur Yavaş: Amerikan Büyükelçisinin yüzüne de söyledim, 'Böyle dostluk mu olur? Ben hükümetin tarafını tutuyorum' - Resim : 1

"SEÇİM BİRİNCİ TURDA BİTECEK"
Cumhurbaşkanlığına aday olmanın herkesin hakkı olduğunu, İnce'nin 'neden aday oluyorsun' linçlerine tabii tutulduğunu ve bu tutumun yanlış olduğunu belirten Yavaş, Memleket Partisi'ndeki istifaları da hatırlatarak "Seçimden sonra kime yarayacağını veya yaramayacağını göreceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu bunu nefretle kınadı. 'Gelin bunlarla birlikte uğraşalım' dedi. Güzel bir çağrıydı. Bunun artık Türkiye'de bir sonu olması lazımdır. Devlet yapısını buna göre yeniden düzenlemek, cezai müeyyideleri de buna göre düzenlemek lazım. Ceza bir etkendir. Bunu kamuoyunun lanetlemesi lazım. Seçim zamanı bu tür şeyler kamuoyunda çok fazla etki etmez. Sosyal medyanın gündemi bu. Vatandaşın gündemi olacağını düşünmüyorum. Seçim birinci turda bitecek, buna inanıyorum. İnce'nin istifasından bağımsız birinci turda biteceğine inanıyorum. Oy pusulasında kalacak. Bir kısmı yine oraya oy verecektir. Tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde onu destekleyenlerin eğilimlerini göreceğiz." ifadelerini kullandı.

MİLLET İTTİFAKI İLE TERÖR ÖRGÜTLERİ İLİŞKİLERİNE DAİR İDDİALARI YANITLADI
Millet İttifakı'nın HDP ve FETÖ ile ilişki içerisinde olduğunu ve belirli anlaşmalarla iş birliği yaptığı iddiaları hakkında konuşan Yavaş, teröristlerin arkasına sığınılarak siyaset yapıldığını ifade ederek gündemin terör örgütleri değil, ekonomi olması gerektiğini şu sözlerle belirtti:

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde sayaçları PKK'lılar okuyacak dendi. Nerede şimdi PKK'lılar. Devletin milli güvenlik politikaları hiçbir zaman değişmez. Rusya orada teröristleri eğitirken, Amerika silahlı eğitim verirken hangi hükümet kayıtsız kalabilir. HÜDA PAR'ın bir videosu düştü, 'Bu sınırlar 1. Dünya Harbi sırasında başkaları tarafından çizilmiş suni sınırlardır. Irak, Suriye, Türkiye'deki Kürdistan mutlaka birleştirilecek' diyor. Bu şahıs sizin listenizde, biraz samimi olun. 85 terörist kaldı diyorsunuz, kalkıp da ülke bölünecek derseniz teröristlerin reklamını yapmış olursunuz. Teröristlerin arkasına saklanarak siyaset yapıyorlar. Gündem o değil, ekonomi.

Yavaş, konuşmasının devamında FETÖ'cülük ile suçlanmalara ilişkin olarak "Benim rakibim herkesi FETÖ'cülükle suçladı. Kendi ilindekileri uçağa binip götüren kendisi. Böyle bir hukuk olamaz. Zaten bu konuların en fazla ortaya çıkma sebebi buradan. Yargılanıp da kesinleşmiş beraatini onayladı, niye başlatmıyorsunuz. Hem mağdur edilmiş hem de mağduriyeti devam ediyor. Sadakat devletle olur, başkasıyla olmaz." dedi.

ABB Mansur Yavaş: Amerikan Büyükelçisinin yüzüne de söyledim, 'Böyle dostluk mu olur? Ben hükümetin tarafını tutuyorum' - Resim : 2

"AMERİKAN BÜYÜKELÇİSİNİN YÜZÜNE SÖYLEDİM"
Terörle mücadele kapsamında Amerika'nın F-35'leri Türkiye'ye vermemesi hakkında konuşan Yavaş, açıklamalarının devamında "Türkiye karşısı ayrı yapılanma yapacaksınız. İpleriniz başkasının elinde olacak. Hiçbir şekilde mücadeleden vazgeçilmez. Bir insan bir defa kendini niye saklar? Kod ismiyle niye atanır? Gizli kalmak istiyorlar. Bir yapı niye gizli kalmak ister? Niye içmediği halde içki içer? Bütün bağlantıların hepsi dışarıdan olduğu ortaya çıktı. Dışarıda halen korunuyorlar. Amerika koruyor. Amerikan Büyükelçisi görüşme istedi, Finlandiya Büyükelçisi de geldi. Dış İlişkiler Daire Başkanlığımız bunların raporunu tutar. Sayın büyükelçi beni ziyaret etmek istedi. Şimdi artık Dışişleri'nden izin alıyorlar. Ankara'da göreve başlayan büyükelçiler sayın Cumhurbaşkanına güven mektubu verirler. Daha sonra vali ve belediye başkanına 'ben geldim göreve başladım' denir. Amerikan büyükelçisi 'Türkiye'ye gelmiş ilk siyasetçi bürokratım' dedi. F-35'i niye vermediklerini sordum. 'Çok net söylüyorum, ben muhalefet belediye başkanıyım, bunları söylemek zorundayım. Binlerce silahı oraya niye getiriyorsunuz, hani orada terörü bitirmek üzere geldiydiniz, böyle dostluk mu olur? Kusura bakmayın ilişkiler böyle gidecekse ben hükümetin tarafını tutuyorum, bilginiz olsun' dedim. Tutanaklarda bunlar var. Finlandiya büyükelçisine de bunları söyledim." dedi.

Yavaş, kendisine Amerika'ya neden gittiği sorulduğunda ise "Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan dahi olmadan sadece genel başkan sıfatıyla Amerika'yla birçok görüşme yapmadı mı? Bunlar normal değil mi? Siz neyi yaptınız orada, o da onu yapıyor. Bu devletin başına geçecek Cumhurbaşkanı elbette sorumluluğunu bilir. ABD ile ilişkilerin düzeltilmesi lazım. Şu anda gerginlikten dolayı vermiyorlar. Bunun yanında silahlandırmaya devam ediyorlar. Bunların konuşması gerekmez mi? Bunları ancak yüzyüze söyleyebilirsiniz." yanıtını verdi.

Mansur Yavaş
Gençler sordu Cumhurbaşkanı cevapladı! İşte en zor sorular Akşener, Babacan ile ilgili merak edilenleri yanıtladı Yılmaz Özdil'den dikkat çeken 'kumpas' yorumu İnce'nin çekilmesinin ardından Bakan Soylu'dan ilk yorum