6'lı masada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası o video yeniden gündem oldu! "Ali Babacan'ı yargılayacağız"

6'lı masanın bol tartışmalı geçen görüşmeleri sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmen cumhurbaşkanı adayı oldu. Kılıçdaroğlu seçilmesi halinde Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Masadaki ortak mutabakata göre ise İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi genel başkanları da cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Bu tartışmaların gölgesinde Kılıçdaroğlu'nun Ali Babacan'ı yargılayacağını söylediği sözleri yeniden gündeme geldi.

6'lı masanın bol tartışmalı geçen görüşmeleri sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmen cumhurbaşkanı adayı oldu.

6'lı masada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası o video yeniden gündem oldu! "Ali Babacan'ı yargılayacağız" - Resim : 1

Kılıçdaroğlu seçilmesi halinde Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Masadaki ortak mutabakata göre ise İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi genel başkanları da cumhurbaşkanı yardımcısı olacak.

KILIÇDAROĞLU'NUN BABACAN SÖZLERİ YENİDEN GÜNDEM
Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve 6'lı masanın seçim sürecinde nasıl bir politika izleyeceğini tartışırken Kılıçdaroğlu'nun Ali Babacan'ı yargılayacağını söylediği sözleri yeniden gündeme geldi.

6'lı masada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası o video yeniden gündem oldu! "Ali Babacan'ı yargılayacağız" - Resim : 2

BABACAN'I YARGILAYACAĞIZ
Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında Babacan hakkında şu sözleri kullanmıştı:

Sayın Ali Babacan'ın attığı bir imza var. Diyordu ki o sözleşmede Kuzey Irak'a girmemenin karşılığı olarak peşin 1 milyar dolar bağış kredi olursa 8 milyar dolarlık kredi verilecekti. Önce şunun altını çizelim. CHP iktidarında bu sözleşmenin altına imza atanlar kesinlikle Yüce Divan'a gidecektir. Bunları Yüce Divan'a gidecekler ve bu ihanet belgesine imza atanlar kimse yargılanacaktır. Bunu affetmeyeceğiz.

CHP'den 'İstanbul Sözleşmesi' çıkışı Altılı masadan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu HDP'ye yeşil ışık yaktı! İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi Muhalefetteki anlaşmazlık İsrail basınında!