14 Mayıs seçimlerine ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olarak giren Sinan Oğan merak edilen soruları yanıtladı: Kılıçdaroğlu ne istesem vermeye hazırdı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından Sinan Oğan'ın kime destek vereceği merak ediliyordu. Oğan, yaptığı açıklamada ikinci tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamıştı. Bunun ardından Sinan Oğan'a tepkiler çığ gibi büyürken, Oğan akıllarda soru işareti bırakmamak adına katıldığı bir canlı yayında merak edilen soruları yanıtladı. Sinan Oğan konuşmasında, "Benim Kılıçdaroğlu'ndan talebim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı" dedi.

14 Mayıs seçimlerine ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olarak giren Sinan Oğan merak edilen soruları yanıtladı: Kılıçdaroğlu ne istesem vermeye hazırdı

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ATA İttifakı'ndan Cumhurbaşkanı Adayı olarak giren ve yüzde 5.17 oranında oy alan Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldı.

Oğan, CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TALEBİ OLDU MU?
Konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olmamasından bahseden Sinan Oğan, "Mansur Yavaş çok değer verdiğim kıymetli bir dostumdur. Eğer Mansur Yavaş aday olsaydı ben aday olmayacağım demiştim. Eğer bir Türk milliyetçisi aday olmazsa ben aday olacağım dedim." ifadelerini kullandı. 

14 Mayıs seçimlerine ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olarak giren Sinan Oğan merak edilen soruları yanıtladı: Kılıçdaroğlu ne istesem vermeye hazırdı - Resim : 1Siyasetin merkezine Türk milliyetçilerinin oturtturulması gerektiğini özellikle vurgulayan Sinan Oğan, "Sinan Oğan destekçileri HDP'nin bir pazarlık partisi olduğunu, temel hedeflerinin Suriye'ye dönük Türkiye'nin operasyonlarını durdurmak olduğunu biliyor. Biz siyasetin merkezine Türk milliyetçilerine oturtmalıyız demiştim. Kimileri ne derse desin biz bu hedeflerimize ulaştık. HDP'nin kıskaca alma planını defettik." şeklinde konuştu.

Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemek için bir talebinin olup olmadığı konusunda ise şu sözleri söyledi:

"Sayın Yavaş aday olmadı, Kılıçdaroğlu adaylığını diretti ve kabul ettirdi. Biz Kılıçdaroğlu'yla oturduğumuzda birçok şey konuşuldu. Sayın Davutoğlu'yla da bir görüşme yaptık. Kılıçdaroğlu'nun daha sonra da birkaç defa görüşme talebi oldu ben ikna olmadım. Sayın Yavaş'ın bir nezaket mesajı oldu 'yapabileceğim bir şey var mı' diye ben de teşekkür ederim dedim kendisine. Benim Kılıçdaroğlu'ndan talebim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı. Makam, mevki talep etmedim. Ben ikna olmadım."
CHP Kemal Kılıçdaroğlu Recep Tayyip Erdoğan
ATA İttifakı adayları resmen ayrıldı! Haberet Ümraniye sokaklarında vatandaşların yorumunu aldı Gazeteci Kemal Öztürk'ten Ekrem İmamoğlu'nun iddialarına tepki! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Mayıs mesajı! Oğan: Sizin getireceğiniz demokrasiden Allah korusun!