14 Mayıs seçimlerinde milletvekili listeleri belirlendi! İşte siyasi partilerde kadın milletvekili sayısı

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili listeleri belirlenirken gözler siyasi partilerin kadın aday sayısına çevrildi. AK Parti 4, CHP 11, İYİ Parti 6 kadını illerin birincisi sırasından aday gösterdi. Yeşil Sol Parti listelerinde 30, TİP listelerinde ise 28 kadın aday birinci sıradan yer aldı.

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili listeleri belirlendi! İşte siyasi partilerde kadın milletvekili sayısı

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler milletvekili listelerini oluşturdu.

Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın yarışacağı seçimde listelerdeki kadın sayıları merak konusu oldu.

Peki hangi parti en çok kadın milletvekilini aday gösterdi, hangi parti kadın adayları ilk sıradan gösterdi…

BİRİNCİ SIRADAN ADAY GÖSTERİLEN KADIN SAYISI
AK Parti 4, CHP 11, İYİ Parti 6 kadını illerin birincisi sırasından aday gösterdi. Yeşil Sol Parti listelerinde 30, TİP listelerinde ise 28 kadın aday birinci sıradan yer aldı.

AK Parti listelerinde 113 kadın yer alırken MHP listelerinde 76 kadın var. DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin de dahil olduğu CHP listesindeki adayların 153’ünü, ayrı listeyle giren İYİ Parti’nin adaylarının ise 145’ini kadınlar oluşturuyor.

EN ÇOK YEŞİL SOL PARTİ KADIN ADAY ÇIKARDI
Yeşil Sol Parti’nin, 490 adayının 193’ünü kadınlar oluşturuyor. Türkiye İşçi Partisi (TİP) de 398 aday içerisinde 161 kadını vekil adayı gösterdi.

En genç aday konuştu "Gençler için sürprizlerimiz olacak" Diyarbakır annelerinin simge ismi AK Parti listesinde Pusuladaki parti sayısı 32'den 26'ya düştü AK Parti'de milletvekili adayları tanıtılacak