Türk Araştırmacının ABD'deki Çalışması İlaç Sektörüne Yenilik Getiriyor

Volkan Akyıldız'ın liderliğindeki çalışma, ilaç geliştirme süreçlerini hızlandıracak ve maliyetleri azaltacak yeni bir yöntem sunuyor.

Türk Araştırmacının ABD'deki Çalışması İlaç Sektörüne Yenilik Getiriyor

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü'nde araştırma görevlisi Volkan Akyıldız, ABD’de ünlü bilim insanlarıyla gerçekleştirdiği önemli bir çalışma ile ilaç sektöründe devrim yaratacak bir yöntem geliştirdi. Bu çalışma, hem ilaç üretim maliyetlerini düşürmeyi hem de ilaç geliştirme süreçlerini kısaltmayı hedefliyor.

Uluslararası İş Birliği

Akyıldız, TÜBİTAK bursu ile bulunduğu Ohio State Üniversitesi'nde, Doç. Dr. Christo Sevov liderliğinde 7 bilim insanıyla birlikte "çapraz kenetlenme tepkimeleri" üzerine çalışmalara katıldı. Bu çalışma, yaklaşık 6 ay süren yoğun laboratuvar faaliyetlerinin sonucunda günlük ilaçların daha etkin sentezi için yeni bir yöntem geliştirdi.

Yayınlanan Araştırma

Geliştirilen bu yöntem, dünyanın saygın dergileri arasında yer alan Nature’de yayımlandı. Akyıldız, doktora sürecinde bu araştırmalara katıldığını belirterek, ilaç sentezinin geleneksel yöntemlerinin zorluklarından bahsetti.

Daha Etkin İlaç Geliştirme

Volkan Akyıldız, "Geliştirdiğimiz yöntem, çok zor reaksiyonları mümkün hale getiriyor. Bu sayede ilaç geliştirme süreci hızlanacak ve maliyetler düşecek," şeklinde konuştu. Çalışmanın birçok ilaç firması için önemli bir katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Teşekkür Mesajları

Akyıldız, bu süreçte kendisine destek veren Atatürk Üniversitesi ve Fen Fakültesi Dekanlığı’na teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ise bilim dünyasına katkı sunacak her türlü çalışmaya destek olmayı sürdüreceklerini ifade ederek, Akyıldız’ı bu değerli çalışmasından ötürü kutladı.

Atatürk Üniversitesinde araştırma görevlisi Volkan Akyıldız'ın ABD'deki bilim insanlarıyla...

Atatürk Üniversitesinde araştırma görevlisi Volkan Akyıldız'ın ABD'deki bilim insanlarıyla katıldığı literatüre giren çalışma, ilaç üretim maliyetini düşürüp ilaç geliştirme süresini de kısaltacak.

Bolu'daki Ortodonti Kliniği: Mükemmel Sağlık Hizmeti Yeni varyant dünyada hızla yayılıyor! Sağlık Bakanı'ndan elektronik sigara uyarısı M çiçeği aşısı ön yeterlilik listesine eklendi