Strep A Türkiye'de 3 ili alarma geçirdi

Strep A bakterisi sebebiyle Ankara’da bir çocuğun yoğun bakıma alındığı, İstanbul’da bir çocuğun ise menenjit olduğu öğrenildi. Strep A bakterisinin tedavisi doğru antibiyotikler ile yapılmazsa ölümlere neden oluyor.

Strep A Türkiye'de 3 ili alarma geçirdi

İngiltere'de 10'dan fazla çocuğun ölümüne neden olan Strep A bakterisinin ‘toksik’ olarak adlandırılan formu Türkiye'de görülmeye başlandı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de bakteriyi taşıyan çocuklar tespit edildi. 

Mynet'te yer alan habere göre; Ankara’da bir çocuk yoğun bakıma alındı, İstanbul’da bir çocuğun ise Strep A bakterisi nedeniyle menenjit oldu. Ankara'daki çocuğun enfeksiyon hastalıkları bölümünde yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü belirtildi.

AVRUPA'DA ANTİBİYOTİK SIKINTISI 
Çocuk hastalıkları uzmanlarına göre ölümcül bir hastalık olmadığı, özellikle antibiyotikle bulaş riskinin 24 saatte önlendiği belirtiliyor. Ancak Avrupa ülkelerinde antibiyotik sıkıntısı çekiliyor. Bu sebeple 10'dan fazla çocuk İngiltere'de hayatını kaybetti.

STREP A NEDİR?
Strep A, boğazda ve deride görülen ve ölümcül sonuçlar doğurabilen bir bakteri olarak tanımlanıyor. Bu hastalık burun, boğaz ve akciğerlerde farklı hastalıklara da neden olabilir. Strep A yakın temas, hapşırık ve öksürme ile bulaşır.

STREP A BELİRTİLERİ NELERDİR?
A Grubu Strep, ağırlaşmamış vakalarda antibiyotik ile tedavi edilebilir. A Grubu strep bakterileri boğaz ağrısı ve cilt enfeksiyonlarına neden olabildiği gibi daha ciddi hastalıkları da gün yüzüne çıkarabilir.

İşte strep A belirtileri:

Yutkunma esnasında boğazda ağrı
Yüksek ateş
Boyundaki lenf bezlerinin şişmesi
Deri döküntüsü
Bademcik iltihabı
Farenjit
Kızıl
İmpetigo veya erizipel gibi cilt enfeksiyonları
Selülit
Zatürre

2008 yılından sonra doğanlara sigara satışı yasaklandı Bakan Koca merak edilenleri yanıtladı İngiliz oyuncu Strep A'ya yakalandı! İlk belirtileri neler? 18-25 yaş arası gençlere ücretsiz prezervatif