İngiliz oyuncu Strep A'ya yakalandı

İngiltere'den yayılmaya başlayan Strep A yayılmaya devam ediyor. İngiliz oyuncu Danniella Westbrook, enfeksiyona yakalandı. Eski EastEnders yıldızı ilk semptomları açıkladı.

İngiliz oyuncu Strep A'ya yakalandı
İngiliz oyuncu Strep A'ya yakalandı! Strep A'nın ilk belirtileri neler?

Bir pandemi bitti derken yeni bir endişe başladı. Yeni endişenin adı Strep A. İngiltere'den yayılmaya başlayan virüs şimdiye dek 2’si çocuk 3 kişinin hayatına mal olmuştu. Son olarak İngiliz oyuncu Danniella Westbrook, Strep A geçirdiğini açıkladı ve başından geçenleri takipçileri ile paylaştı.

Hastaneden bir dizi fotoğraf paylaşan 49 yaşındaki eski EastEnders yıldızı, ateşinin 39.8 olduğunu belirtti.

İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre ünlü oyuncunun şikayetleri ateş ve boğaz ağrısı ile başladı.

İngiliz oyuncu Strep A'ya yakalandı - Resim : 1

PANDEMİ SONRASI YENİDEN ORTAYA ÇIKTI
İngiltere'de 2017-18 yıllarında Strep A enfeksiyonları nedeniyle 10 yaşın altında dört çocuk hayatını kaybetmişti. Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmaya başlamasından beri vaka sayılarında gözle görülür bir artış yaşandı.

STREP A NEDİR?
Strep A tıbbi olarak 'A grubu streptokok' olarak da bilinen ve boğaz ağrısı, bademcik iltihabı gibi enfeksiyonlara neden olan bir bakteri.

Pek çok insan bakteriyi farkında olmadan zararsız bir şekilde taşıyabiliyor. Aynı zamanda bulaş riski bulunuyor.

STREP A'NIN BELİRTİLERİ NELER?
Strep A bazı insanlarda hiç belirti vermezken çoğunlukla döküntü, boğaz ağrısı, kas ağrıları, yüksek ateş, yorgunluk, kulak enfeksiyonu ve ciltte yaralar gibi semptomlarla kendini belli ediyor. Uzmanlar bu belirtilerin ortalama bir hafta sürdüğünü belirtiyor.

STREP A NASIL BULAŞIYOR?
İnsanlar bu bakteriyi, yakın temas, öksürük ve hapşırma yoluyla alabiliyor. Uzmanlar hastalığın önlenmesi için tıplı Covid-19'daki gibi sık sık ellerin yıkanması gerektiğini, öksürürken ve hapşırırken ağzın bir mendil ile kapatılması gerektiğini belirtiyor.

18-25 yaş arası gençlere ücretsiz prezervatif En az sigara kadar zararlı! Çocuklarınızda bu belirtiler varsa dikkat! Strep A bakteriyel enfeksiyon