Prof. Dr. Tevfik Özlü, grip salgınlarının nisan ayına kadar devam edeceğini söyledi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, riskli gruplarda koronavirüs ve grip aşılarının yapılması gerektiğini belirterek, salgınların nisan ayına kadar devam edeceğini ifade etti.

Prof. Dr. Tevfik Özlü, grip salgınlarının nisan ayına kadar devam edeceğini söyledi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, riskli gruplarda koronavirüs ve grip aşılarının yapılması gerektiğini konusunda uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Tevfik Özlü, kış aylarının gelmesiyle birlikte üst solunum yolu ve Covid-19 enfeksiyonlarında artışlar yaşandığına da dikkat çekti.

"SALGIN MUHTEMELEN NİSANA KADAR SÜRECEK"
Yapılan aşıları koruyuculuğun 10 ila 15 gün içerisinde devreye girdiğini aktaran Prof. Dr. Özlü, "O açıdan şimdi yapılırsa faydası olur. Çünkü bu salgın muhtemelen Nisan ayına kadar devam edecek. Yani ocak ayında, şubat ayında da vaka artışının devam edeceğini düşünüyorum ben. Marta doğru belki bir miktar azalma başlayabilir ama nisan sonuna kadar vakalar görülmeye devam edecek. O bakımdan grip aşılarını hâlâ yaptırmamış olanlar varsa yaptırabilirler. Risk grupları özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar, gebeler bunlar mutlaka aşılarını yaptırmalı. Covid aşılarını da yine risk grupları için söylüyorum özellikle son aşıdan sonra 6-8 ay geçmişse tekrar bir hatırlatıcı doz yapılmasında fayda var risk grupları için" dedi.

Kulak ağrısına ne iyi gelir? MPV nedir, değeri kaç olmalı? Süper grip uyarısı Ölü sayısı her geçen gün artıyor