MHRS randevu onaylama nasıl yapılır? MHRS hastane randevusu nasıl onaylanır ve iptal edilir?

MHRS onaylı randevu sistemi başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanmaya başlayan yeni sistemde Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) alınan randevunun onaylanması ya da iptal edilmesi gerekiyor. Peki, MHRS randevu onaylama nasıl yapılır? MHRS hastane randevusu nasıl iptal edilir?

MHRS randevu onaylama nasıl yapılır? MHRS hastane randevusu nasıl onaylanır ve iptal edilir?

MHRS randevusu, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarından, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezinden alınıyor. Yeni uygulama ile birlikte randevu öncesi gün saat 20.00'ye kadar MHRS randevu onayı ya da MHRS randevu iptal verilmesi gerekiyor.

MHRS randevu onaylama nasıl yapılır? MHRS hastane randevusu nasıl onaylanır ve iptal edilir? - Resim : 1

MHRS RANDEVU ONAYLAMA NASIL YAPILIR?

Yeni MHRS randevu sistemine göre herhangi bir işlem yapılmadığı takdirde randevu otomatik iptal ediliyor. Randevunun bir gün öncesinde saat 20.00'ye kadar onay verilmesi gerekiyor. MHRS randevu onayı, eğer SMS gelirse mesajda verilen bağlantı üzerinden veriliyor. SMS gelmemesi halinde MHRS mobil uygulamasından, ALO 182'yi arayarak yapılması gerekiyor.

MHRS HASTANE RANDEVUSU NASIL İPTAL EDİLİR?

MHRS yeni sisteminde eğer randevuyu onaylar ve gitmez iseniz 15 gün boyunca aynı branşta randevu alamıyorsunuz. Bu yüzden gitmeyecek iseniz hastane randevunuzu iptal etmeniz gerekiyor. Randevu iptali de randevu onayı gibi bir günce öncesinde saat 20.00'ye kadar MHRS mobil uygulamasından, SMS'le gelen mesaja yanıt vererek ya da ALO 182'yi arayarak yapılabilir.

MHRS randevu onaylama nasıl yapılır? MHRS hastane randevusu nasıl onaylanır ve iptal edilir? - Resim : 2

Hepat, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarını artık aile hekimleri yazabilecek Bakan Koca'yı kızdıran HIV aşısı sorusu: Devleti sıkıştırmasınlar Dünyada ilk: KOAH'ın yeni mutasyonu 'Q0 RİZE' Bakan Koca: Onaylı randevu dönemi Pazartesi başlıyor