Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava şartlarından dolayı sık sık hastalanan çocuklar için tavsiyelerde bulunan uzmanlar o hastalıklar için uyardı...
Sık sık değişen ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları herkesin sağlığını etkiler duruma geldi! Belirsiz giden hava durumları en çok çocukların sağlığını olumsuz yönde etkilerken özellikle okul çağındaki çocukların bulundukları ortamlardan ötürü daha fazla hastalandıkları biliniyor. Uzmanlar o hastalıklar için uyardı…

Hava sıcaklıklarının sık sık değişmesi herkesin sağlığını tehdit eden boyutlara ulaşırken bu durumdan en çok etkilenenler yine çocuklar oldu. Uzmanlar, ilköğretim ve ana sınıflarına devam eden öğrenciler arasında soğuk algınlığının çok sık görüldüğünü ve bunun ihmal edilmesi halinde daha ağır hastalıklara sebebiyet verdiğini söylüyor.

Çocukların kolay hastalanmasının, beslenmede eksiklikler olduğunu gösterebileceğine değinen uzmanlar, çocukların özellikle bu mevsimlerde bol sıvı ve C vitamini içeren gıdalarla beslenmesi gerektiğini vurguluyor.

Hava sıcaklıklarının sürekli farklılaştığı bu dönemde havaları sıcak zannedip çocuklara ince giydirmemek gerektiğini söyleyen uzmanlar, mevsim değişiklikleri yüzünden çocukların en çok hastalandığı dönemde olduğumuza işaret ediyor.

Çocuk vücudundaki ısının 38 derecenin üzerine çıktığında ateşlenmenin başladığına dikkat çeken uzmanlar, ateşin dereceyle yapılan koltuk altı ölçümlerinden anlaşılabileceğini belirtiyor. Uzmanlar, vücut ısısının 38 dereceyle 38.9 derece arasında olduğunda, eğer çocuk iyi görünüyorsa ve herhangi bir rahatsızlık belirtisi yoksa endişelenecek bir durum olmadığını söylüyor.

Ateşin yükselmesi durumunda ailelerin doktora başvurmadan önce, kendi imkânlarıyla ateşi düşürmek için uğraşmasını tavsiye eden uzmanlar, "Çocuğunuz ateşlendiğinde önce soyulması gerekir. Ortam ısısı 22-24 derecenin üzerinde olmamalı, bol sıvı verilmelidir. Ilık duş aldırılabilirse bu da faydalı olur. Eğer çocuğun yaşı 12'den büyükse, bazı ateş düşürücü ilaçlar kullanılabilir'' ifadelerini kullandı.