Limonlu suyun faydaları: Limonlu su içmenin faydaları nelerdir, zayıflatır mı, zararı var mı?

Limonlu suyun faydaları, C vitamini zengin kaynağı olan limondan geliyor. Özellikle zayıflamak için limonlu su, sabahları aç karnına tavsiye ediliyor. Kilo vermeye yardımcı olması dışında limonlu su, güne zinde başlamanıza, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine, sağlık bir cilde kavuşmanız gibi birçok faydasını görebilirsiniz. Peki, limonlu su ne kadar içilmeli? Her gün limonlu su içersek ne olur? İşte limonlu suyun faydaları ve zararları...

Limonlu suyun faydaları: Limonlu su içmenin faydaları nelerdir, zayıflatır mı, zararı var mı?

Limonlu su denilince ilk akla gelen kilo vermeye etkisi olur. Bu yüzden limonlu su içmek yağları yakar mı, günde bir bardak limonlu içmek zayıflatır mı soruları en çok araştırılan konudur. C vitamini bakımından çok zengin olan limon ile hazırlanan limonlu suyun faydaları da limon ile aynı şekilde sayılabilir. Limonlu suyun faydaları nelerdir bilmek için ilk olarak limonlu suyun içeriğini bilmek gerekir.

Limonlu suyun faydaları: Limonlu su içmenin faydaları nelerdir, zayıflatır mı, zararı var mı? - Resim : 1

LİMONLU SUYUN İÇERİĞİ

Limonlu su, çeşitli vitamin ve mineraller bakımından zengin bir kaynak olan limondan elde edilir. Su, protein, karbonhidrat ve şeker içerir. Çok iyi bir C vitamini kaynağıdır ve tiyamin (bl vitamini), riboflavin (b 2 vitamini), niyasin, B-6 vitamini, folik asit ve E vitamini gibi farklı vitaminleri küçük miktarlarda içermektedir. Limonlu su ayrıca demir, magnezyum, fosfor, kalsiyum, potasyum ve çinko gibi çeşitli mineralleri de içermektedir.

Limonlu suyun faydaları: Limonlu su içmenin faydaları nelerdir, zayıflatır mı, zararı var mı? - Resim : 2

LİMONLU SU NASIL HAZIRLANIR?

Limonlu suyu hazırlamak için sadece yarım limon ve 1 bardak sıcak suya ihtiyacınız var. Sıcak suya yarım limonun suyunu ekledikten sonra karıştırıp içebilirsiniz. Limonlu suyu kilo vermek amacıyla içiyorsanız uzmanların önerisi sabahları aç karnına içilmesi. Limonlu suyu tüketirken en dikkat etmeniz gereken nokta ise, içeceğiniz suyun mutlaka ılık olmasıdır.

Limonlu suyun faydaları: Limonlu su içmenin faydaları nelerdir, zayıflatır mı, zararı var mı? - Resim : 3

LİMONLU SUYUN FAYDALARI NELERDİR?


Bağışıklık sistemini güçlendirir

Limonlu su, yüksek miktarda C vitamini içerir. Bu, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasına yardımcı olur.

Sindirim sistemine yardımcı olur

Limonlu su, sindirim sistemi için yararlı bir içecektir. Limonun içeriğindeki sitrik asit, mide asidini nötralize eder ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca, limonlu su içmek kabızlık sorununu da önleyebilir.

Karaciğer Fonksiyonuna Yardımcı Olur

Limonun faydalarından biri de karaciğerinizin daha iyi iş yapmasına yardımcı olması. Genel anlamda hidrasyonun artırılması, karaciğer de dahil olmak üzere vücudun tüm organlarının işlevini iyileştirmeye yardımcı oluyor. Ayrıca yapılan bir çalışma, limonda bulunan narenciye flavonoidlerinin karaciğer yağlarını azaltarak, karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu olabileceğini gösterdi.

Limonlu suyun faydaları: Limonlu su içmenin faydaları nelerdir, zayıflatır mı, zararı var mı? - Resim : 4

Toksinleri atar

Limonlu su, vücuttaki toksinleri atmak için harika bir yoldur. Limonun içeriğindeki sitrik asit, karaciğerin toksinleri vücuttan uzaklaştırmasına yardımcı olur.

Hidrasyonu arttırır

Su, vücut için çok önemlidir ve limonlu su, su tüketiminizi artırmanıza yardımcı olur. Limonlu su içmek, vücudunuzu hidrasyon ederken aynı zamanda lezzetli bir tat verir.

Kırışıklıkları azaltır, cildi korur ve gençleştirir

Limonda bulunan C vitamini cildinizin elastikiyetini korumasına da destek oluyor. Birleşik Krallık’da yapılan bir çalışmaya göre C vitamini tüketimi, kırışıklıkları azaltmada oldukça etkili. Limonda bulunan C vitamini, serbest radikal hasarlarıyla mücadele ederek cildinizin korunmasını sağlıyor. Bu durum cildinizin altındaki bağ dokusunu oluşturmaya yardımcı oluyor. Buna ek olarak sudaki hidratasyon cildin daha ince kalmasını ve genç görünmesini sağlıyor.

Limonlu suyun faydaları: Limonlu su içmenin faydaları nelerdir, zayıflatır mı, zararı var mı? - Resim : 5

Ağız Kokularını Önler

Limon, ağızda oluşan bakterileri azaltmaya yardımcı olarak daha ferah ve taze bir nefese sahip olmanızı sağlar. Göz önünde bulundurmanız gereken tek problem ise şu: Limon suyundaki asit zamanla dişlerinizin minesini aşındırabilir. Bu nedenle limonlu su içtikten sonra dişinizi fırçalamaya özen gösterin.

Potasyum Seviyenizi Artırır

Potasyumu genel olarak muz ile birlikte düşünsek de limonun da potasyum açısından zengin bir kaynak olduğunu unutmamak gerek. Büyük oranda sebze ve meyvelerde bulunan potasyum, sinir sisteminin korunması için gerekli. Aynı zamanda kas-sinir sisteminin birlikte uyumlu bir şekilde çalışmasında da etkili.

Antioksidan kaynağıdır

Limonlu su, antioksidanlar açısından zengin bir içecektir. Antioksidanlar, serbest radikallerin zararlı etkilerini nötralize ederek vücudu korurlar.

Limonlu suyun faydaları: Limonlu su içmenin faydaları nelerdir, zayıflatır mı, zararı var mı? - Resim : 6

Metabolizmayı Hızlandırır

Limonlu su, sabah güne başlamanız için harika bir seçenek. Çünkü limon suyu metabolizmanızın hızlanmasını, sağlıklı kilo vermenizi ve gün içinde daha fazla aktif olmanızı sağlar. Öte yandan az yemek yemenize ve doygunluk hissi oluşmasına yardımcı olur. Tüm bu faydalarından yaralanmak istiyorsanız, günde üç bardak suyun içine birkaç dilim limon ekleyerek içmeyi hedefleyin.

Saç ve cilt sağlığına yardımcı olur

Limonlu su, saç ve cilt sağlığı için de yararlıdır. C vitamini, saç ve cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olan kolajen üretiminde önemli bir rol oynar.

Görme sağlığı için iyidir

C vitamini, flavonoidler ve diğer antioksidanlar açısından zengin olan limonlu su bu bileşenler sayesinde gözdeki serbest radikallerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı oluyor. Bu etkisi sayesinde katarakt gibi çoğunlukla yaşa bağlı göz hastalıklarının oluşumunu engellemeye yardımcı oluyor.

Ayrıca, limonlu suyun yüksek miktarda C vitamini içermesi nedeniyle gözdeki kan damarlarının sağlıklı kalmasını desteklediği ve görme keskinliğini artırdığı da biliniyor.

Limonlu suyun faydaları: Limonlu su içmenin faydaları nelerdir, zayıflatır mı, zararı var mı? - Resim : 7

Stresi azaltır

Limonlu su, stresi azaltmak için harika bir içecektir. Limonun içeriğindeki linalool ve limonen, sakinleştirici etkiye sahiptir ve stresi azaltmaya yardımcı olur.

Böbrek Taşlarını Önlemede Yardımcı Olur

Böbrek taşları çoğunlukla sıvı kaybı sonucu gelişir. Bu nedenle limonlu suyun faydalarından biri de böbreklerinizi boşaltmaya yardımcı olmasıdır. Bazı böbrek taşları kalsiyum tuzlarının çökmesinden kaynaklanır. Limondaki asit ise taşların bir araya gelmesini önlemeye yardımcı olur.

Limonlu suyun faydaları: Limonlu su içmenin faydaları nelerdir, zayıflatır mı, zararı var mı? - Resim : 8

LİMONLU SU NE KADAR İÇİLMELİ?

Her ne kadar faydalı olsa da limonlu su dozunda içilmeli. Günlük su ihtiyacı uzmanlar tarafından 2,5 litre olarak belirlenmiştir. Bu ihtiyacın hepsini limonlu su ile karşılamak fayda yerine zarar verebilir. Bunun için tavsiye edilen 1 litrelik su içine atılacak bir veya iki dilim limon ile hazırlanan limonlu su içilmesidir.

Limonlu suyun faydaları: Limonlu su içmenin faydaları nelerdir, zayıflatır mı, zararı var mı? - Resim : 9

LİMONLU SU İÇMENİN ZARARLARI

Limonlu suyu düzenli olarak içmeye karar vermeden önce mutlaka doktorunuza danışmalı ve onun önerdiği miktarı ve saatleri dikkate almalısınız. Eğer mide probleminiz varsa, asit içeriği size zarar verebilir. Bu nedenle limonlu su tüketiminizi doktor kontrolünde yapınız.

Ağız yaralarında limonlu su tüketimi pek tavsiye edilmez çünkü yine asit içeriği yaranın sulanıp yayılmasına neden olabilir.

Özellikle tansiyon hastalarının limonlu su tüketimini mutlaka ama mutlaka doktora danışmaları gerekir.

Limonlu su tüketim miktarında aşırıya kaçmamak tavsiye edilir. Çünkü fazla asit mideye zarar verir, midede ülser, gastrit gibi sorunlara yol açabilir.

Alzheimer'a işaret eden bulgular Limonun faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Limonun zararları nelerdir? Depremler sonrası şikayetler arttı! Etkisinin 2 yıl süreceği tahmin ediliyor Uluslararası ekiplerle Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı başladı