Kulak ağrısına ne iyi gelir?

Kulak ağrısı, yediden yetmişe herkeste görülebilir ve bazen geceleri uyutmayacak, gündüz halsiz bırakacak durumda olabilir. Kulak çınlaması, kulak tıkanıklığı veya kaşıntı gibi durumlar ile kendini belli eder. Kulak ağrısına ne iyi gelir bilmek için kulak ağrısı nedenlerini de bilmek önemlidir. Kulak ağrısına iyi gelen besinler ile evde doğal çözümler mümkün. İşte kulak ağrısı hakkında bilinmesi gerekenler... 

Kulak ağrısına ne iyi gelir?

Kulak ağrısı, daha çok bebeklerde ve çocuklarda görülse de yetişkinlerde de rastlanan bir rahatsızlıktır. Günlük hayatta rahatsız edici boyutlara ulaşan kulak ağrısı için doğal çözümler mümkün. Kulak ağrısı, önemli olabilir ve ciddiye alınması gereken bir durumdur. Peki, kulak ağrısına ne iyi gelir? Kulak ağrısına iyi gelen besinler nelerdir? Kulak ağrısı nedenleri nelerdir? Kulak ağrısı hakkında merak edilenler sayfamızda. 
  
KULAK AĞRISI NEDEN OLUR? 

Kulak ağrısı; kaşıntı, akıntı, çınlama gibi belirtiler ile kendisini belli eder ve ana nedenleri olarak iltihaplanma, bakteri, travma, enfeksiyon ve yabancı cisimler sayılabilir. Kulak ağrısı, her zaman kulaktan kaynaklanmayıp çene ve dişlerdeki sorunlardan kaynaklanmaktadır.  

Kulak ağrısına ne iyi gelir? - Resim : 1

Kulak ağrısı nedenleri olarak şunları sayabiliriz: 

  • Kulak enfeksiyonu
  • Basınç değişikliği (uçakta uçarken olduğu gibi) 
  • Kulak kiri 
  • Kulakta yabancı bir nesne
  • Boğaz ağrısı 
  • Sinüs enfeksiyonu 
  • Kulak içine su veya şampuan kaçması 
  • Kulakta pamuklu çubuk kullanılması  

 KULAK AĞRISI NASIL GEÇER? 

Kulak ağrısı önemli bir durum olduğu için mümkün olduğunca ilk çözümü doktora başvurmakta görmek gerekir. Kulak ağrıları sürekli gidip geliyorsa ve başka bir şeye konsantre olmanızı engelleyecek derecede ağrıya sebebiyet veriyorsa, doktorunuza bir ziyarette bulunmanız faydanıza olacaktır. 

KULAK AĞRISINA NE İYİ GELİR?  

Kulak ağrısına iyi gelebilecek doğal çözüm yolları mevcuttur. Aşağıda açıkladığımız bazı besinler ile kulak ağrısını hafifletmek ya da geçirmek mümkün olabilir.   

Sıcak kompres: Kulak ağrısına iyi gelecek en basit yöntemlerden biri ağrılı bölgeye yapılacak sıcak komprestir. Yirmi dakika boyunca sıcak havluyla masaj yapmak kulak ağrısına iyi gelir ve ağrıyı dindirir.

Zeytinyağı: Kulak ağrısına iyi gelen besinler arasında olan zeytinyağı, hızlı bir rahatlama sağlayabilir. Birçok derde deva olan zeytinyağını, bir kaşık kadar ısıtıp sonra oda sıcaklığına soğutunuz. Ilıyan zeytinyağını ağrıyan kulağınıza 3-4 damla damıtın. Aynı şekilde Hindistan cevizi yağı da kulak ağrısına bu yöntemle iyi gelir.

Kulak ağrısına ne iyi gelir? - Resim : 2

Soğan: Kulak ağrısına iyi gelen besinler arasında yer alan soğanın antiseptik (mikrop öldürücü) ve antibakteriyel özelliği vardır. Bu özellikleri olan soğanı rendeledikten sonra suyunu sıkın. Bu soğan suyunu kısık ateşte ısıtın. Oda sıcaklığına geldikten sonra günde 2-3 kez bir iki damla olacak şekilde ağrılı kulağınıza damlatın.

Hardal: Kulak ağrısını geçirmek için hardal yağı kullanmak çözüm olabilir. Bunun için direkt olarak hardal yağını kulağınıza masaj yaparak sürün. Kulağın dışına sürüldüğü zaman hardalın rahatlatıcı etkisi hissedilir.  

Turp: Kulak ağrısı için kullanabileceğiniz besinlerden biri de turptur. Bir adet turpu ince şekilde doğradıktan sonra su ile ısıtın. Oda sıcaklığına soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzdüğünüz suyu kulağınıza iki damla damlatın.  

Sarımsak: Ağrı kesici ve antibiyotik özelliği olan sarımsak, kulak ağrısına iyi gelir. Bunun için ince ince kıyılan sarımsak ile susam yağı bir tavada pişirilir. Sonrasında süzülen yağ soğumaya bırakılır. Soğuyan yağdan iki üç damla kadar ağrılı kulağa günde iki kez birkaç damla damlatın. 

Kulak ağrısına ne iyi gelir? - Resim : 3

Zencefil: Birçok derde deva, doğal bir ağrı kesici olan zencefil de kulak ağrısına iyi gelir. Anti enflamatuar özelliği olan taze zencefilin suyunu çıkardıktan sonra iyice süzün. Bu suyu kulağına 1-2 damla damlatın.  

Fesleğen: Antibakteriyel özelliği olan besinlerden biri de fesleğendir. Kulak ağrısı için fesleğen kaynatılır. Bu suyu süzdükten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ağrıyan kulağa bu sudan 3-4 damla akıtın. Ve günde bir iki kez tekrarlayın.  

Meyan kökü: Bu bitkinin kulak ağrısı tedavisinde kullanımı şu şekilde; bir yemek kaşığı tereyağı ile meyan kökü karıştırılır ve ocakta koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir. Soğumaya bıraktığınız bu karışımı kulağın dışına sürmeniz ağrınıza iyi gelecektir.  

Nane: Ferahlatıcı etkisi olan nane, antibakteriyel özelliği ile birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Çözüm ise basit. Nane yapraklarını kaynatın. Sonrasında süzün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kulağınıza 1-2 damla damlatın.  

Kulak ağrısına ne iyi gelir? - Resim : 4

Boyun egzersizleri: Kulak ağrısı, boyundan kaynaklanabilir. Bunun için yapacağınız boyun egzersizleri kulak ağrısına iyi gelebilir. Bunun için her iki ayak düz şekilde yere yatın. Baş ile omuz paralel olacak şekilde sağa çevrilir. Sonra aynı şekilde sola çevirin. Hareketleri yavaş yapınız.

Sakız çiğneme veya esneme: Kulak ağrısına, bazı durumlarda esneme veya sakız çiğneme iyi gelebilir.  
  
 

MPV nedir, değeri kaç olmalı? Süper grip uyarısı Ölü sayısı her geçen gün artıyor MHRS'den randevu bulamayanlar, dikkat!