Koronavirüs kabusu yeniden mi hortluyor? Profesörden kritik uyarı: Çok hızlı seyreden ve ölüme neden olan bir tablo olarak görülmeye başladı

Dünyayı kasıp kavuran şimdilerde ise yavaş yavaş unutulmaya başlanan koronavirüs salgınıyla ilgili kritik bir uyarı geldi. Gündem her ne kadar değişse de hastalığın hafife alınmaması gerektiğini vurgulayan profesör, "Çok hızlı seyreden ve ölüme neden olan bir tablo olarak görülmeye başladı” dedi.

Koronavirüs kabusu yeniden mi hortluyor? Profesörden kritik uyarı: Çok hızlı seyreden ve ölüme neden olan bir tablo olarak görülmeye başladı

Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kendinde ortaya çıkan ve dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını, milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Koronavirüs tüm dünyada sağlık sistemleri üzerine büyük bir baskıya neden olurken birçok ülkede de ekonomik skıntılar oluşturdu. Toplum arasında yavaş yavaş unutulmaya başlanan koronavirüs ile halen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) olmak üzere birçok kuruluş savaş veriyor. 

Koronavirüs salgınıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Göğüs Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığının devam eden etkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"YAŞLI BİREYLERİ DAHA FAZLA ETKİLİYOR"
Koronavirüsün izlerinin hâlâ devam ettiğine değinen Prof. Dr. Özkaya, “Salgın hastalık olarak hayatımıza giren ve 3 yıl içinde binlerce insanın ölümüne neden Kovid-19 hastalığının salgının sona ermesi ile bundan sonra hayatımızdan tamamen çıkacak mı yoksa toplum için tehdit oluşturmaya devam edecek mi sorusunun cevabını bekliyorduk. Kovid-19 virüsünün salgın sonrası toplumda nasıl bir hastalık tablosu oluşturacağı artık belli oldu. Daha doğru bir deyim ile hastalığın klinik tablosu oturdu. Gündem her ne kadar değişse de Kovid-19 yaşlı ve özellikle de 70-80'li yaşlarda tedaviye rağmen çok hızlı seyreden ve ölüme neden olan bir tablo olarak görülmeye başladı” şeklinde konuştu.

"70 YAŞ ÜSTÜ OLANLAR DİKKAT ETMELİ"
Hastalığın etkilerinin toplumda halen görüldüğünün altını çizen Prof. Dr. Özkaya, “Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, halsizlik ve eklem ağrıları gibi grip benzeri şikâyetlerle başlayan hastalık, özellikle 70 yaş üstünde hızla akciğerleri tutan ve salgının ilk zamanlarında gördüğümüz yaygın akciğer hasarı ile ölümle sonuçlanabilen bir hastalık olarak aramızda kalmaya devam ediyor. Deprem ve seçimler nedeni ile Kovid-19 her ne kadar gündemde geri planda kalsa da bu virüs halen toplumda görülmeye devam ediyor ve yaşlı, kronik hastalığı olanlarda ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda olmaya devam edecek gibi duruyor” ifadelerini kullandı.

Dünyayı şimdi de köpek gribi sardı Sağlık Bakanlığı işçi alımı kurası ne zaman çekilecek? Bayram harçlığından abartıdan kaçının uyarısı Gizli hastalıklar kendilerini bu şekilde gösterebiliyor