Kızılay, kan bağışının önümüzdeki günlere yayılmasının stok ve test süreçleri açısından önemli olduğunu duyurdu

Kan bağışı için merkezlere koşan hayırseverlere teşekkür eden Kızılıy'dan uyarı geldi. Kızılay, “Değerli vatandaşlarımız, kan uzun süre saklanamayan bir üründür. Bugün kan bağışına koşan tüm hayırseverlere teşekkür ediyor, kan bağışının önümüzdeki günlere yayılmasının stok ve test süreçleri açısından daha uygun olacağını hatırlatıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kızılay, kan bağışının önümüzdeki günlere yayılmasının stok ve test süreçleri açısından önemli olduğunu duyurdu

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından yaralılar için hastanelere ilave kan ve kan ürünleri sevkiyatı yapıldığını belirtmiş ve “Bölge Kan Bankalarımızda ilk etap sevkiyat için Ulusal Kan Stoklarımız mevcuttur. Ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için vatandaşlarımızı gün içinde tüm Türkiye’de kan bağışına davet ediyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

"ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇ"
Bu açıklamanın ardından Kızılay, yeni bir uyarıda bulundu.

Kan bağışı için merkezlere koşan hayırseverlere teşekkür eden Kızılay, “Değerli vatandaşlarımız, kan uzun süre saklanamayan bir üründür. Bugün kan bağışına koşan tüm hayırseverlere teşekkür ediyor, kan bağışının önümüzdeki günlere yayılmasının stok ve test süreçleri açısından daha uygun olacağını hatırlatıyoruz” ifadesini kullandı.

Kızılay, kan bağışının sürekli ve düzenli olması gerektiğine işaret ederken, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Bakan Koca: Istırap dolu yıllardan korunmak için 20 dakikanızı ayırın Koca'dan Strep A uyarısı Strep A için karantina uyarısı Karın bölgesindeki şişlik kilo değilmiş!