İlgisiz çocukların hırçınlaştığını ve ailelerinden uzaklaştığını belirten Uzman Psikolog Tülinay Seçkin aileleri uyardı

Ailelerin çocuklarına karşı ilgisiz tavır sergilemeleri çocukları hırçınlaştırıyor. Bu ilgisizlik aynı zamanda yaramazlığa da sebep oluyor. Diyarbakır'da Memorial Hastanesinde görevli Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, ilgisiz kalan çocukların dikkat çekmek için hırçınlaşabildiğini söyledi.

İlgisiz çocukların hırçınlaştığını ve ailelerinden uzaklaştığını belirten Uzman Psikolog Tülinay Seçkin aileleri uyardı

0-6 yaş arası çocuklar, son zamanlarda ebeveynlerin sosyalleşmek amacıyla cep telefonlarına yönlenmesi sebebiyle ilgisiz kaldı. İlgisiz kalan çocukların hırçınlaştığı görüldü.

İlgisiz çocukların hırçınlaştığını ve ailelerinden uzaklaştığını belirten Uzman Psikolog Tülinay Seçkin aileleri uyardı - Resim : 1Yapılan araştırmalara göre, çocukların evde hırçınlaşması ve yaramazlık yapmasının sebebi ilgisiz ve sevgisiz kalmaları olarak değerlendirildi.

İlgisiz çocukların hırçınlaştığını ve ailelerinden uzaklaştığını belirten Uzman Psikolog Tülinay Seçkin aileleri uyardı - Resim : 2Ailelerin çocuklara karşı kayıtsız kalmasının, çocukların kendilerinden uzaklaşmasına ön ayak olduğunu ifade eden Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, bazen ebeveynlerin sosyal medyada ve telefonda çok vakit geçirerek çocuklarına karşı pasif ve kayıtsız kalabildiğini aktardı. İlgisiz çocukların hırçınlaştığını ve ailelerinden uzaklaştığını belirten Uzman Psikolog Tülinay Seçkin aileleri uyardı - Resim : 3Çocuklarına karşı kayıtsız kalan ebeveynler için çocuğun varlığı ve yokluğunun çok belli olmayabildiğini dile getiren Seçkin, ailelerin özellikle boş bulundukları ve sosyalleşebilecekleri anı çocuklarına ayırmak yerine telefona ve sosyal medyaya ayırdığını ifade etti.
"AİLELER ÇOCUKLARA İLGİ VE SEVGİ GÖSTERDİĞİNDE ŞIMARACAKLARINI DÜŞÜNÜYORLAR"
Seçkin, "Çocuk anne ve babayı rahatsız etmediği sürece herhangi bir problemi olduğu fark edilmiyor, burada aileler hoşgörü ve boş vermişliği karıştırabiliyorlar. Bazı aileler çocuklara vakit geçirdiğinde ve ilgi, sevgi gösterdiklerinde şımarabileceğini düşünüyorlar"  şeklinde konuştu.

İlgisiz çocukların hırçınlaştığını ve ailelerinden uzaklaştığını belirten Uzman Psikolog Tülinay Seçkin aileleri uyardı - Resim : 4

ÇOCUKLAR İLERİKİ YILLARDA SEVGİ VE İLGİYİ DIŞARIDA ARAYABİLİR
Psikolog Seçkin, "Anne ve babayı otorite figürü olarak benimsemeyebilir diye kendilerini örnek göstererek ailelerinden kendileri de ilgi görmediklerini söylüyorlar. Bilimsel herhangi bir gerçekliği olmayan düşüncelerle kayıtsız kalıp çocuklarına ilgi ve sevgi göstermekten kaçınabiliyorlar. Çocukların ilgi, sevgi ve şefkate ihtiyacı olduğunu ebeveyniler fark etmeli. Çünkü çocuklar bunları görmedikleri taktirde, ilgi çekici davranışlar göstermeye başlıyorlar. Bunlara hırçınlık, yaramazlık başta geliyor. Daha ileriki yıllarda kendi evinde bulamadığı ilgi ve sevgiyi dışarıda arayabiliyor" ifadelerini kullandı.

Hasarlı beyinler tedavi edilebilecek Uzmanlar uyarıyor: Diş eti kanaması deyip geçmeyin 'Engelsiz Acil Servis Hizmeti' başladı Ağrı kesici kullandı: Midesi delindi