Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? Türkiye'de görülen Eris varyantı hakkındaki bilgiler

Eris varyantı Türkiye'de 9 kişide görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının ülkemizde de görüldüğünü açıkladı. Bu açıklama sonrasında Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir merak edilmeye ve eris virüsü hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? Türkiye'de görülen Eris varyantı hakkındaki bilgiler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'un Eris varyantının 9 kişide görüldüğünü bildirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca görülen vakaların yurt dışı temaslı olduğunu ve aynı ilde olduklarını açıkladı. Peki, eris varyantı nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir?

Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? Türkiye'de görülen Eris varyantı hakkındaki bilgiler - Resim : 1

ERİS VARYANTI NEDİR?

Eris , virüsün EG.5.1 türüdür ve Omicron’un bir çeşididir. Dünya Sağlık Örgütü hastalığa EG.5.1 tanımlaması yaptı. Eris adı da verilen alt varyantın Sars-Cov-2'nin Omicron varyantından türediği ifade ediliyor.

Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? Türkiye'de görülen Eris varyantı hakkındaki bilgiler - Resim : 2

ERİS VARYANTI BELİRTİLERİ

Eris virüsü belirtileri şu şekilde;

Burun akması
Baş ağrısı
Tükenmişlik
Hapşırma
Boğaz ağrısı.

Nefes darlığı, koku kaybı ve ateş gibi geleneksel semptomlar artık çok daha az yaygın.

Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? Türkiye'de görülen Eris varyantı hakkındaki bilgiler - Resim : 3

ERİS VARYANTI NASIL BULAŞIR?

Eris varyantı, öksürme, hapşırma, konuşma veya nefes alma sırasında enfekte bir kişi tarafından havada bulunan küçük damlacıklar aracılığıyla yayılır ve sağlıklı bir kişi tarafından solunum yoluyla alınabilir.

BAŞKA HANGİ ÜLKELERE YAYILDI?

Eris, şimdiden Asya'daki COVID vakalarının yaklaşık yüzde 20'sini, Avrupa'dakilerin yüzde 10'unu ve Kuzey Amerika'dakilerin de yüzde 7'sini oluşturuyor.

İsrail de yeni varyanttan etkilenenler arasında. Yetkililer, 24 Temmuz itibarıyla İsrail'deki en az 18 vakada bu varyantın tespit edildiğini söylüyor. Dünya genelinde ise toplam 36 ülkede 2 binden fazla vakadan bu varyant sorumlu.

Eris varyantı Türkiye'de Bakan Koca duyurdu! Başlıyor Anneler dikkat! Okul beslenmesi için uzmanı uyardı Koronavirüs'ün yeni varyantları kapanmaya neden olur mu?