Defne Devlet Hastanesi'nde iki hafta sonra cerrahi işlemlerin başlatılması hedefleniyor

Hatay'da 60 günde yapımı tamamlanan Defne Devlet Hastanesi'nde vatandaşlara sağlık hizmetleri verilmeye devam ediliyor. İl Sağlık Müdürü Tunga Barçın, tam teşekküllü 22 polikilinik ve 11 ameliyathanenin bulunduğu hastanede, iki hafta sonra cerrahi işlemlerin de başlayacağını duyururken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Dün 1.402 hasta bakıldı, 327 vatandaşımız acil sağlık hizmeti aldı" dedi.

Defne Devlet Hastanesi'nde iki hafta sonra cerrahi işlemlerin başlatılması hedefleniyor

Geçtiğimiz günlerde Hatay'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği Defne Devlet Hastanesi, vatandaşlara hizmet etmeye başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 ay önce büyük bir felaketle yıkılan Hatay'da, depremzedelere hizmet veren hastanede dün bakılan hasta sayısını açıkladı.

Bakan Koca, depremle yıkılan şehirde, 60 gün içerisinde yapımı tamamlanan ve hizmete sunulan hastanede dün bin 402 hastanın bakıldığını, 327 vatandaşın acil sağlık hizmetinden faydalandığını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Tunga Barçın da, tam teşekküllü hazırlanan devlet hastanesinde 11 ameliyathane bulunduğu ve iki hafta içerisinde vatandaşlara cerrahi operasyonların başlanmasının hedeflendiğini dile getirdi. 22 poliklinikle sağlık hizmeti verdiklerini söyleyen Barçın, sadece Defne'den değil, Hatay'ın farklı ilçelerinden de hasta kabul ettiklerini belirtti.

Barçın, hastanedeki servislerin de yoğun olduğuna dikkati çekerek, "Hasta yatışlarımız başladı. Servis odalarımız şu anda oldukça yoğun, aynı poliklinikler gibi biz de hastalarımızın talebine göre her alanda kapasitemizi arttırarak sağlık hizmetinin sunumuna devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: Ajanslar

Bakan Koca'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: Çoktan hayata geçirdik Doktorlar organ bağışı çağrısında bulundu Yazın gelmesiyle beraber alerjik rinitte artış yaşandı Takma dişi ciğerine saplandı