Bolu'daki Ortodonti Kliniği, Bölge Halkına Tam Destek Sağlıyor

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ortodontik tedavi konusunda bölgeye hizmet veriyor.

Bolu'daki Ortodonti Kliniği, Bölge Halkına Tam Destek Sağlıyor

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin ortodonti kliniği, diş ve çene bozukluklarının tedavisinde bölgedeki hastalara kapsamlı destek sunuyor.

Geniş Kapsamlı Hizmet

2009 yılında kurulan bu klinik, 33 ünite ve 28 uzman hekim ile Bolu ile birlikte İstanbul, Ankara, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Sakarya ve Kocaeli gibi illerden gelen hastaların tedavi edilmesine imkan tanıyor.

Uzman Görüşü

Dr. Öğretim Üyesi Musa Bulut, "Burası Batı Karadeniz'deki en geniş kapsamlı ortodonti kliniği. Hastalara aynı gün içerisinde tedaviye başlıyoruz," diyor. Bulut, çene genişletme, çene pozisyonlama, tel tedavisi gibi işlemleri uyguladıklarını belirtiyor.

Erken Muayene Önemli

Ortodontik muayenelerin, kalıcı dişlerin çıkmasıyla birlikte 6-7 yaşlarında yapılması gerektiğinin altını çizen Bulut, "Daimi dişler çıkmaya başladıktan sonra aileler çocuklarını muayene için kliniğimize getirmelidir. Hastalarımızı yanlış yönlendirmemeliyiz; gerekli düzeltim sürecini kaçırmamalıyız," şeklinde uyarıyor.

Büyüme ve Gelişim Dönemleri

Büyüme atılımı döneminin kızlarda 10-11, erkeklerde ise 13-14 yaşları olduğuna dikkat çeken Bulut, "Bu yaşlarda bozuklukları tedavi ederek ileride daha büyük sorunların önünü açıyoruz. Gerekli durumlarda ameliyatlarla çene düzeltiliyor," ifadesinde bulundu.

Avrupa Standartlarında Hizmet

Bulut, klinikte Avrupa standartlarında sağlık hizmeti sunduklarını ve hem asistanların hem de öğrencilerin en iyi şekilde eğitim aldığını vurguluyor. Klinik, tedavi sürecinde maksimum hizmet sunarak halkın sağlığına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki ortodonti...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki ortodonti kliniği, diş ve çene bozuklukları tedavisinde bölgeye hizmet veriyor.

Yeni varyant dünyada hızla yayılıyor! Sağlık Bakanı'ndan elektronik sigara uyarısı M çiçeği aşısı ön yeterlilik listesine eklendi Sağlık Bakanlığı'ndan aşı açıklaması