Belçika'dan gelen genç kadın Türkiye'de yağ aldırma operasyonu yaptırdı! Geçirdiği operasyon sonrası psikolojisi bozulan kadın hastaneye dava açtı...

Plastik cerrahide kullanılan bir tür yağ alma prosedürü olan liposuction, yapılan ameliyat sonuçlarına istinaden, obezite ile ilgili sorunları etkilemediği gözlemlenmiştir. Belçika’dan gelen 38 yaşındaki Helveh Assakereh’de yağ aldırmak için Bahçelievler'de özel bir hastanede yaptırdığı operasyon sonrası 3 ay boyunca idrarını tutamadı. Vücudundaki morluklar da geçmeyince Assakereh, hastaneye maddi manevi tazminat davası açması için avukatına talimat verdi. İşte Assakereh'in yaşadıkları...

Belçika vatandaşı 38 yaşındaki Helveh Assakereh, geçtiğimiz yıl turistik gezi için ailesiyle birlikte İstanbul'a geldi. Assakereh’e Bahçelievler'de özel bir hastanede 29 Nisan 2021 tarihinde estetik cerrah İ.A. tarafından yağ aldırma( Liposuction ya da lipo) ameliyatı gerçekleştirildi. Ameliyattan bir gün sonra taburcu olan Assakereh, ameliyattan sonra idrarını kontrol edemediğini, vücudundaki morlukların geçmediğini ve psikolojik sorunlar yaşamaya başladığını iddia etti.
Assakereh, hastane ve doktor hakkında hukuki süreci başlatarak, ülkesine döndü. Assakereh'in avukatı Cihan Esin, ameliyatın hatalı olduğuna ilişkin Belçika ve Fransa'daki hastanelerden alınan raporlar olduğunu bildirerek, Bakırköy Nöbetçi Tüketici Mahkemesi'nde dava  açtı. Esin, maddi ve manevi zararın giderilmesini talep etti.
Avukat Cihan Esin, Assakereh'in ameliyat için yaklaşık 8 bin euro ödediğini ifade ederek, "Yağ aldırma ameliyatından sonra yüzüne de 'ip askı' denilen bir işlem yapılıyor. Ameliyattan birkaç gün sonra vücudunda dezenformasyon meydana geliyor. Doktorlara danıştık belki geçer diye. Üzerinden çok uzun zaman geçtikten sonra, hala kalıcı izler kaldı. Hem hastanenin hem doktor hakkında 'Taksirle yaralama' suçundan savcılığa sevk edilmesini talep ettik. Müvekkilimin Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak muayenesi sonrası verilecek raporla, 8 bin euronun iadesi için tüketici mahkemesine de dava açtık. Müvekkilim Belçika vatandaşı olduğu için, ülkesine geri döndü. Ülkesinden rapor alınmasını talep ettim. Belçika ve Fransa'dan rapor aldı. Raporlarda ameliyatın hatalı olduğu tespiti yapılıyor. O raporları da dosyaya sunacağız" şeklinde konuştu.
Avukat Esin, müvekkilinin 2-3 ay boyunca idrar kaçırma sorunu yaşadığını belirterek, "Vücudunun bir bölgesinden fazla yağ alınmış, bir bölgesinde de hiç alınmamış. Dolayısıyla vücudunda dengesizlikler ortaya çıkıp, kalıcı hasarlar meydana gelmiş. Bacak ve bel bölgesinde kalıcı hasarlar oluşmuş. Hastanedeki yetkili ve doktorla arabulucu toplantısı yaptık. Hiçbir şekilde suçlamayı kabul etmedi. Bir ay daha beklemesi, uçağa binmemesi gerektiğini söyledi. Zaten müvekkilim uçağa binmemişti. Kendisi iyi bir doktor da olabilir fakat, doktorluk mesleğine aykırı olacak şekilde özen ve yükümlülüğünü yerine getirmediği için, taksirle yaralamadan dolayı suç duyurusunda bulunduk. Ağustos ayından beri kendisini eve kapattı, psikolojik olarak çok yıprandı" dedi.
Hastane ve doktor ise suçlamalarla ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak: DHA