E-sigara olarak da bilinen elektronik sigaralara yasak getirildi

E-sigara olarak da bilinen elektronik sigaralar, sigara alışkanlığını bırakmak isteyen kişilerce tercih edilse de yeni bir bağımlılığa neden oluyor. Direkt akciğerleri etkileyen bu ürünler, özellikle gençler arasında popüler hale gelince karaborsadaki ağırlığının da artmasına neden oldu. Avustralya'da keyif amaçlı içilen bu sigara türü yasaklanacak. Elektronik sigaraların kamuoyunu tehdit etmesi nedeniyle asgari kalite standartları getirilecek ve sadece eczanelerde satışına izin verilecek.

E-sigara olarak da bilinen elektronik sigaralara yasak getirildi

Avustralya keyif amaçlı içilen elektronik sigaraları yasaklama kararı aldı. E-sigara olarak da bilinen elektronik sigaralar için asgari kalite standartları getirilecek ve bu ürünler yalnızca eczanelerde satılabilecek.

Avustralya'da nikotin içeren elektronik sigaralar reçeteyle alınabilirken bu sigaralara ilişkin yasal mevzuatın yetersiz olduğu belirtildi.

Ülke genelindeki büyük elektronik sigara karaborsası ise yeni bir düzenleme gereksinimine neden oluyor.

Avustralya Sağlık Bakanı Mark Butler, bu ürünlerin ülkesinde yeni nesil bir nikotin bağımlılığı yarattığını dile getirdi.

DİREKT AKCİĞERLERİ ETKİLİYOR
Elektronik sigaralar -bir diğer ifadeyle e-sigaralar- içerisindeki nikotin, çeşitli aroma ve katkı maddeleri olan bir sıvı, ısıtılarak solunabilecek bir buhar haline getirilerek tüketiliyor. Bu buhar ise nefesle çekildiğinde akciğerlere ulaşıyor.

BAĞIMLILIĞA NEDEN OLUYOR
Elektronik sigaralar, genelde sigarayı bırakmak isteyen kişiler tarafından tercih edilse de yeni bir bağımlılığa neden oluyor.

Hava kirliliği kalp ritim bozukluğunu tetikliyor Sivilce ve aknelere birebir! Yeni kurtarma ekibi kuruldu Yemeyen kısır kalıyor