Ek MTV ödemesi ne zaman, aracı alan mı, satan mı yapacak?

Ek MTV ödemesi, 2023 yılına has bir kere yapılacak. Ödenecek ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV), iki taksite ayrıldı. Ek MTV düzenlenmesine dair detaylar belli oldu. Peki, ek MTV ödemesi ne zaman? Ek MTV ödemesini aracı alan mı yoksa satan mı yapacak? İşte detaylar...

Ek MTV ödemesi ne zaman, aracı alan mı, satan mı yapacak?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı için bu yıl, ek MTV alınacak. Ek MTV ödemesinin iki taksit şeklinde yapılacağı açıklandı. Ek MTV düzenlemesi detayları ile aracını satanın mı yoksa alanın mı yapacağı belli oldu. Peki, ek MTV ödemesi ne zaman?

EK MTV ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı "7456 Sayılı Kanun'un 1. Maddesiyle İhdas Edilen Ek Motorlu Taşıtlar Vergisine İlişkin Genel Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Ek MTV ödemesi, 2 eşit taksitte olmak üzere, birinci taksiti Kanun'un yayımlandığı ayı izleyen ayın sonuna kadar, ikinci taksiti ise bu yılın kasım ayı sonuna kadar ödenecek. Yani 3. MTV ödemesi 31 Ağustos'a kadar, 4. MTV ödemesi de 30 Kasım'a kadar yapılacak.

EK MTV ÖDEMESİNİ ARACI SATAN MI YOKSA ALAN MI YAPACAK?

Taşıtların her türlü satış veya devir işlemleri yapılmadan önce bu taşıtlara ilişkin tahakkuk eden ek MTV'nin tamamının ödenmesi gerekecek.

EK MTV ÖDEMESİ YAPMAYANA MUAYENE YOK!

Ek MTV ödenmemiş veya "6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun"un 48'inci maddesi kapsamında taksitlendirilmemiş taşıtlara ait fenni muayene yapılmayacak.

Motorine zam bekleniyor! Otomotivde piyasa bozucu faaliyetlere 118,8 milyon TL ceza Tabelalar yine değişti: Benzine zam geldi! Taksi ücretlerine zam