Sosyal medyada videolar yayınlayan Muhammed Yakut hakkında uluslararası seviyede aranması için kırmızı bülten yayınlandı

Sosyal medyada yaptığı video paylaşımları nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçlarından soruşturma başlatılan Muhammed Yakut'la ilgili uluslararası seviyede aranması için kırmızı bülten kararı çıkarıldı. şüpheli Yakut'un yerinin tespit edilip Türkiye'ye iade edilmesi için başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkelerinin Interpol birimleriyle iletişime geçildi.

Sosyal medyada videolar yayınlayan Muhammed Yakut hakkında uluslararası seviyede aranması için kırmızı bülten yayınlandı

Sosyal medyada video paylaşımlarında bulunan Muhammed Yakut hakkında uluslararası seviyede aranması için kırmızı bülten kararı çıkarıldı.

HAKKINDA BİRDEN FAZLA SUÇ DUYURUSU BULUNUYOR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, sosyal medyada video paylaşımlarında bulunan Muhammed Yakut hakkında "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ve "Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirme veya Yayma" suçlarından tutuklanmasına yönelik İstanbuk 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkarılmıştı. Ayrıca savcılıkça şüpheli Yakut hakkında kırmızı bülten formu düzenlenerek Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimine gönderilmişti.

KIRMIZI BÜLTEN KARARI YAYINLANDI
Bakanlık tarafından uygun bulunan talep, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı'na gönderildi. Interpol'ün Genel Sekreterliği'nce de uygun görülen talep üzerine şüpheli Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten kararı yayımlandı.

Yayımlanan yazıda "Adı geçenin yer tespitinin yapılarak ülkemize iadesi amaçlı tutuklanması için başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Interpol birimleriyle iletişime geçilmiştir. Cevap alınması durumunda ivedi olarak bilgi verilecektir." ifadeleri yer aldı.

AVRUPA ÜLKELERİYLE İLETİŞİME GEÇİLDİ
Bir diğer yandan şüpheli Yakut'un yeri tespit edilerek Türkiye'ye iadesi için tutuklanmasına yönelik başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Interpol birimleriyle iletişime geçildi.

Kaynak: Ajanslar

Haberet ilk ödülünü aldı Whatsapp'tan yeni özellik! "Kuru Otlar Üstüne" Cannes Film Festivali'nde! Merve Dizdar duygusal anlar yaşadı Diyanet, iddialara cevap verdi