Chrome'u güncellemeyenler çeviri özelliğinden faydalanamayacak

Google'ın yaptığı duyuruya göre milyonlarca web sitesini otomatik olarak çevirme özelliğinden Chrome'un eski sürümünü kullananlar faydalanamayacak. Peki Chrome nasıl güncellenir?

Chrome'u güncellemeyenler çeviri özelliğinden faydalanamayacak

Google Chrome'da, kullanıcılara sunulan en yararlı özelliklerden biri de şüphesiz onlarca dile 'çeviri' yapmayı sağlayan, milyonlarca web sayfasını okuyabilmeleri için otomatik çeviri özelliğidir.

Google'dan destek sayfasında yapılan duyuruya göre, Chrome'un eski sürümünü kullanan kullanıcıların, "bu sayfa çevrilemedi" mesajıyla karşılaşacaklarını, web sayfalarını otomatik olarak çeviren özelliğin eski sürümler için devre dışı bırakıldığını belirtti.

Google, sayfalarının otomatik çevrilmesinin isteyenlerin Chrome'un en son sürümünü yüklemeleri gerektiğini söyledi.

Chrome, yeni sürüm geldiğinde kendini otomatik olarak güncelleştirebilse de bazı durumlarda cihazların teknik kısıtlamaları nedeniyle otomatik güncellemeye izin verilmiyor, bu durumda da kullanıcının manuel olarak güncelleme işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor.

NASIL GÜNCELLERİM?
Chrome'un eski sürümünü kullananların manuel olarak sürümü güncellemeleri için şunları yapması gerekmektedir:

"Chrome'u açın, sağ üst köşedeki üç dikey noktayı tıklayın. Açılan menüden Yardım'a, ardından da Google Chrome Hakkında'ya gidin. Açılan sayfada Google Chrome'u Güncelle butonuna basın. Yeniden başlata basarak işlemi sonlandırın.

Eğer güncelleme seçeneği karşınıza çıkmamışsa bu durumda zaten Chrome'un son güncellemesini kullanıyorsanız demektir."

Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten kararı Haberet ilk ödülünü aldı Whatsapp'tan yeni özellik! "Kuru Otlar Üstüne" Cannes Film Festivali'nde! Merve Dizdar duygusal anlar yaşadı