ABD'de 18 yaşını doldurmayanlar için sosyal medyada gece yasağı getirildi

ABD'nin Utah ve Arkansas eyaletleri, 18 yaşından küçüklerin sosyal medyayı kontrolsüz kullanımına yönelik yasal düzenleme getirdi. Reşit olmayanlara yönelik istismarı ve sosyal medya bağımlılığını önlemeyi amaçlayan girişimde henüz 18 yaşını doldurmayanlar, hesap açabilmek için ebeveyn onayına ihtiyaç duyacak ve veliler diledikleri zaman çocuklarının hesaplarına erişim sağlayabilecek.

ABD'de 18 yaşını doldurmayanlar için sosyal medyada gece yasağı getirildi

Günümüzde sosyal medyanın özel hayatı tehdit edip etmediği veya çocuk ve gençler üzerinde olumsuz etkilere neden olup olmadığı tartışılıyor.

Gündelik yaşam içerisinde vazgeçilmezlerden biri olan sosyal medya için ABD kolları sıvadı.

ABD'deki Utah ve Arkansas eyaletlerinde kabul edilen düzenlemelere göre 18 yaşından küçüklerin sosyal medya kullanımına ciddi kısıtlamalar getirildi.

Söz konusu düzenlemede, 18 yaşından küçük olanların 22.30 ile 06.30 arasında sosyal medya kullanımları sınırlama ve algoritmik olarak onlara yönelik gösterilen reklamların engellenmesi yer alıyor.

AMAÇ SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞINI ENGELLEMEK
18 yaşından küçükler, sosyal medyada hesap açabilmek için ebeveyn onayına ihtiyaç duyacak. Buna ek olarak ebeveynler çocukların hesaplarına istedikleri gibi erişim sağlayabilecek.

Sosyal medya bağımlılığı, istismar ve reklam yönlendirmeleri gibi konularda ise henüz reşit olmayanları korumayı amaçlayan düzenlemeler birçok eleştiriyi de beraberinde getirdi.

ABD'li bir dijital düşünce grubu, söz konusu düzenlemelerin kullanıcı verilerini daha az güvenli hale getireceğini ve gizliliği ihlal edeceğini dile getirdi.

Uzmanlar ise ülke genelinde sosyal medya kullanımıyla ilgili olarak yasal düzenlemeler getirilmemesi durumunda Utah ile Arkansas'ın diğer elayetler için örnek olabileceğini belirtti.

Bu da gazeteci polemiği Uzman isim Halk TV'den seslendi: Karadeniz gazı başarıdır CHP'nin İletişim Başkanı Kütahyalı'dan 'Okşan' iddialarına cevap