Yılmaz Güney'in hapisten kaçışı film olacak!

Türk sinemasında Çirkin Kral lakabıyla bilinen Yılmaz Güney'in yaşamı Edi ve Bruno Hubschmid'in kaleminden beyaz perdeye aktarılacak. 47 yaşında Paris'te ölen Güney, 1981 yılında hapisten kaçmıştı.

Yılmaz Güney'in hapisten kaçışı film olacak!

Oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcı Yılmaz Güney'in yaşamı Edi ve Bruno Hubschmid'in kaleminden beyaz perdeye aktarılacak. Ugly King Production'dan yapılan açıklamaya göre, Güney'in hapisten kaçış hikayesi filme çekilecek.

Son olarak Farah Zeynep Abdullah'ın “Sinemamızın en iyi kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan erkeği” yorumuyla gündeme gelen Yılmaz Güney, şimdi de bu gelişmeyle sosyal medyanın gündemine oturdu.

Yılmaz Güney'in hapisten kaçışı film olacak! - Resim : 1

Güney'in hapisten kaçış hikayesinin film olması gelişmesi, Ugly King Production'dan yapılan açıklamayla ortaya çıktı.

SEÇMELER YAKINDA BAŞLAYACAK

Yapımcılığını Kazım Çarman, yönetmenliğini Cihan İnan'ın üstleneceği, Yılmaz Güney'in hayatını anlatacak filmin yerli ve yabancı oyuncu seçme çalışmalarına yakın zamanda başlanması bekleniyor.

Yılmaz Güney'in hapisten kaçışı film olacak! - Resim : 2

Filmde, Güney'in Isparta yarı açık ceza evinde yatarken Hubschmide'e gönderdiği mektubun ardından yaşananlar, yarım kalan "Yol" filminin tamamlanma süreci, Isparta cezaevinden Rodos adasına, İsviçre ve Fransa'ya uzanan kaçış hikayesi işlenecek.

Yılmaz Güney'in hapisten kaçışı film olacak! - Resim : 3

"YOL BİR SÜRGÜN HİKAYESİ"

İsviçreli yapımcı Edi Hubschmid, Güney'in hapishaneden kaçışı ve ölümüne kadar geçen süreyi "Yol Bir Sürgün Hikayesi" adlı kitapta toplamıştı.

Yılmaz Güney'in hapisten kaçışı film olacak! - Resim : 4

19 YILLIK CEZASININ 5'İNCİ YILINDA FİRAR ETMİŞTİ

Yılmaz Güney, Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki bir gazinoda, ilçe hakimi Sefa Mutlu'yu öldürdükten sonra 19 yıl hapis cezasına çarptırılmış, 5 yıl hapis yattıktan sonra 1981'de izinli olarak çıktığı cezaevinden yurt dışına firar etmişti.

Yılmaz Güney'in hapisten kaçışı film olacak! - Resim : 5

TEPKİLER GECİKMEDİ

Güney'in hayatının film olacağını duyan sosyal medya kullanıcıları gelişmeye tepki gösterdi.

Yılmaz Güney'in hapisten kaçışı film olacak! - Resim : 6

Yılmaz Güney'in hapisten kaçışı film olacak! - Resim : 7

Yılmaz Güney'in hapisten kaçışı film olacak! - Resim : 8

Yılmaz Güney'in hapisten kaçışı film olacak! - Resim : 9

Yılmaz Güney'in hapisten kaçışı film olacak! - Resim : 10

Esin Çepni, Bilal Hancı'dan boşandı! Hakkındaki iddialar sonrası Özlem Öz'den "altınlarım sahte" paylaşımı Metin Uca'nın sağlık durumu hakkında açıklama Mehmet Ali Erbil kaza geçirdi