Uraz Kaygılaroğlu'nun linçlendiği eserin sahibi Sayna Soleimanpour'dan açıklama geldi

Birkaç ay önce sevgilisi Soleimanpour'un sergisi için çektirdiği 'Kadın Cinayeti' temalı fotoğraflar sonrası linçlenen Uraz Kaygılaroğlu, gelen tepkiler sonrasında sevgilisinden ayrılmıştı. İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in canice katledilmesinin ardından sosyal medyada oklar tekrardan o fotoğrafa döndü. Serginin sahibi İranlı Sayna Soleimanpour, gündeme ilişkin açıklama yaparak sessizliğini bozdu.

Uraz Kaygılaroğlu'nun linçlendiği eserin sahibi Sayna Soleimanpour'dan açıklama geldi

Geçtiğimiz aylarda o dönem aşk yaşadığı fotoğrafçı Sayna Soleimanpour'ın sergisi için çektirdiği 'Kadın Cinayeti' temalı fotoğraflar nedeniyle tepkilerle karşılaşan Uraz Kaygılaroğlu, sevgilisiyle yollarını ayırmıştı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIM YAPTI

Tüm Türkiye'nin gündemini sarsan İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil'in Semih Çelik tarafından katledilmesinden sonra Uraz Kaygılaroğlu'nun verdiği 'Kadın Cinayeti' temalı pozlar, yeniden gündeme gelmişti. 

Serginin sabihi İranlı Sayna Soleimanpour, gündemdeki konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

Uraz Kaygılaroğlu'nun linçlendiği eserin sahibi Sayna Soleimanpour'dan açıklama geldi - Resim : 1

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUĞUNU AÇIKLADI

Sayna Soleimanpour, şahsına yönelik spekülasyon ve hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan hesaplara karşı hukuki yollara başvurulduğunu belirtti.

Cümlelerine; "Bu olaylarla hiçbir şekilde ilgisi olmayan iki eserimin, trol hesaplar tarafından başlatılan bir linç kampanyası kapsamında dolaşıma sokulduğu bilgisini aldım" diyen Sayna Soleimanpour "şahsımla ilgili spekülasyon ve hakaret içerikli paylaşımlar yapan hesaplar tespit edilmekte ve haklarında suç duyurusunda bulunulmaktadır"

Uraz Kaygılaroğlu'nun linçlendiği eserin sahibi Sayna Soleimanpour'dan açıklama geldi - Resim : 2

"ESERLERİMİN İÇERİĞİYLE İLGİLİ PAYLAŞIM YAPMAYI PLANLIYORUM"

Sergi süresince eserlerini merak edenlerle söyleşi ve soru - cevap etkinlikleri düzenlediğini ifade eden Sayna Soleimanpour; "Sergi metni zaten internette mevcut. Ancak, ilerleyen günlerde eserlerimin içeriğini detaylı bir şekilde anlatan bir paylaşım yapmayı planlıyorum" diyerek açıklamalarına devam etti. Bu hassas dönemde gündemi bu konuyla meşgul etmek istemediğini ve dikkatlerin asıl suçlulara yönelmesi gerektiğini vurguladı.

Sevda Türküsev'den Uraz Kaygılaroğlu'na tepki Ünlü kebapçı hayatını kaybetti Engin Polat'a hapis şoku 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı